KKTC Meclis Başkanı Siber: "Müzakere Masası Ciddiyet İster" - Son Dakika
Dünya

KKTC Meclis Başkanı Siber: "Müzakere Masası Ciddiyet İster"

KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında, “Müzakere masası ciddiyet ister dostlarım. Müzakere masasına çözüm odaklı oturulmalıdır.

24.02.2015 16:10

KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında, "Müzakere masası ciddiyet ister dostlarım. Müzakere masasına çözüm odaklı oturulmalıdır. Kriz var diye müzakere masasından kalkılmaz" dedi.

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinlikle halka hitap etti. Siber konuşmasında, "Müzakere masası ciddiyet ister dostlarım. Müzakere masasına çözüm odaklı oturulmalıdır. Kriz var diye müzakere masasından kalkılmaz. Tüm krizlerin çözüm yeri masasıdır. Müzakere masası ciddi iştir. Ortak metne imza attıktan sonra zorla attım anlamına gelen sözler söyleyen bir lidere soruyorum. İnanmadığınız bir metne niçin imza attınız? Şunu bilin, inanmadığım, halkım yararına olmayan hiçbir metne makam uğruna imza atmadım, atmayacağım" dedi.

Pasif liderlik döneminin miadının olduğunu kaydeden Siber, "Haklı olmamız bize haklarımızın verileceği anlamına gelmiyor. Yaşamın her alanında bize ambargo uygulanıyor. Bu uygulanan ambargoları kaldırmak için mücadele etmek, uluslararası topluma kendimizi anlatmak, sesimizi duyurmak ancak aktif, ekip ruhuyla çalışan bir liderlikle mümkün. Pasif liderliğin miadı doldu. İşte bunun için buradayız. Değişmeli diyoruz. Değişim için adayım" dedi.

"ARTIK SAHTE İMZALAR OLMAYACAK"

Ülkedeki haksızlığa ve adaletsizliğe birebir tanıklığının genç bir hekimken başladığını vurgulayan Siber, devlet hastanesinde bir münhal için sınava girdiğini, kazandığını ve yetkililerin ona 'seni arayacağız' dediğini, ancak böyle bir telefonun asla gelmediğini söyledi. Haksızlığa uğradığına inanan bir insanın ülkesine küseceğine, göç yollarına düşeceğine dikkat çeken Siber, "Bu nedenle Kamu Hizmeti Komisyonu, hak ve adalet ilkesiyle hareket edecek. Haksızlığa son vereceğiz, sahte imzalar olmayacak, dürüstlük olacak, adil olacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamının icraat makamı olmadığı yönündeki eleştirilere de değinen Siber, meclis başkanlığı makamının da icraat makamı olmadığını, ancak buna rağmen 6 proje birden yürüttüğünü hatırlattı. Siber bu projelerin detaylarını anlatarak, "İş yapmak isterseniz engelleri bir bir kaldırırsınız. Yeter ki heyecan duyun" dedi.

"ZÜMRESEL DEĞİL TOPLUMSAL ÇIKAR İÇİN"

Tüm bu çalışmalarda ilkesinin hak, adalet, güven ve temiz politika olduğunu kaydeden KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, 'benden olan, benden olmayan' ayrımı yapılmayacağını, popülizmden ve partizanlıktan uzak durulacağını, zümresel değil toplumsal çıkarları esas alacağını ve ekip ruhuyla, ortak akılla çalışacağını vurguladı. Siber sözlerini şöyle tamamladı:

"Sorunlarınızı bilen, sesinizi duyan, içinizden biriyim. Size böyle bir cumhurbaşkanı olmanın sözünü veriyorum. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek, değişecek. Çocuklarımız için, geleceğimiz için başaracağız. Mutlaka başaracağız. Hep beraber el ele, omuz omuza. Nisan 2015'te değiştireceğiz. Gerek hekim, gerek başbakan, gerekse meclis başkanıyken söz konusu halkımızın yararıysa 'olmaz, olamaz' lafını asla kabul etmedim. Cumhurbaşkanı olarak da etmeyeceğim. İlk sözümüz, hangi partiden olursa olsun, ayrımsız tüm halkımızın sözü. Sözümüz söz. Eski sorunlara yeni çözümler üretip, değişmez denileni değiştireceğiz. Güzel işlere imza atacağız. Ülkenin kaderini değiştireceğiz. Şeffaf, adil, açık sözlü ve dürüst, katılımcı, hepinizi kucaklayan, birleştirici bir cumhurbaşkanı olacağım. Bunun için adayınızım" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Meclis Başkanı Siber: 'Müzakere Masası Ciddiyet İster' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement