Kocaeli'de Kobis'e İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Kobis'e İlgi Artıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşımın rahatlatılması için başlattığı Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

24.08.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşımın rahatlatılması için  başlattığı Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmit'te 15 noktaya kurulan akıllı bisiklet istasyonlarına ilk haftada  2 bin 850 kişinin faydalandığı ve  446 kişinin üye kartı alabilmek için Ulaşım Daire Başkanlığı Seyahat Kartları Birimine başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, 15 istasyonda 120 bisikletin yerleştirildiği, 180 park alanın yer aldığı, akıllı bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşların, öncelikle üye kartı alarak hizmetten faydalana bileceği ifade edildi.

Üye kartıyla alınan bisikletlerin ilk 30 dakikalık süresi ücretsiz olduğu, sonraki her bir saat için 1 lira ücret ödeneceği  vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üye kartları için nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurularak sözleşme imzalanıyor. Üye kartına 5 lira ve katları oranında yükleme yapılırken, tek seferde 3 adet bisiklet kiralanabiliyor. Entegrasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra akıllı bisikletler, kredi kartı ve Kent Kart'la da kiralanabilecek. GPRS sistemi ve kameralarla takip edilen akıllı bisikletler 18 yaşın altındakilere kiralanmıyor." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Kobis'e İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement