Kolombiya'da Boğa Güreşi Karşıtları Sokağa İndi - Son Dakika
Dünya

Kolombiya'da Boğa Güreşi Karşıtları Sokağa İndi

Kolombiya\'da Boğa Güreşi Karşıtları Sokağa İndi

Kolombiya'da dört yıl aradan sonra boğa güreşinin tekrar yapılmaya başlanması, hayvan hakları savunucularını sokağa döktü. Polisin sert müdahalesi ile meydanlarda arbede yaşandı.

23.01.2017 16:40  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya'da dört yıl aradan sonra boğa güreşinin tekrar yapılmaya başlanması, hayvan hakları savunucularını sokağa döktü. Başkent Bogota'daki La Santamaría arenası önünde toplanan yüzlerce kişi, güreşleri protesto etmek isteyince polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

"BU BİR GELENEK DEĞİL, İŞKENCE"

Protestoculardan birisi, "Bunun siyasi bir karar olduğu çok açık. Eski belediye başkanı boğa güreşine karşı açık bir tutumu vardı. Bu yüzden yasakladı. Fakat yeni gelen belediye başkanı beğenmeyenler olabileceğini fakat sevenlerin de izlemek de özgür olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı. Bir diğeri ise, "Biraz insani ve medeni olalım. Bu bir gelenek değil. Bu olsa olsa işkence." dedi.

SOL GÖRÜŞLÜ BAŞKAN 4 SENE ÖNCE YASAKLADI

Bogota'nın bir önceki sol görüşlü belediye başkanı boğa güreşini 2012'de yasakladı. Ancak sonrasında anayasa mahkemesi Kolombiya'nın kültürel mirasının bir parçası olduğu ve engellenemeyeceği yönündeki kararıyla yasağı kaldırdı.

HER YIL 24 BİN BOĞA ÖLDÜRÜLÜYOR

Polisin protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği gösterilerde birkaç kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Boğa güreşiyle tanınan ülkelerin başında gelen İspanya'da her yıl 24 bin boğanın öldürüldüğü belirtiliyor.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Kolombiya'da Boğa Güreşi Karşıtları Sokağa İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement