Kompozisyon Yarışmasında Dereceye Giren Hayvansever Çocuklar Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Kompozisyon Yarışmasında Dereceye Giren Hayvansever Çocuklar Ödüllerini Aldı

Kompozisyon Yarışmasında Dereceye Giren Hayvansever Çocuklar Ödüllerini Aldı

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren hayvan sever çocuklar ödüllerini Vali Hasan Karahan’ın elinden aldılar.

13.10.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren hayvan sever çocuklar ödüllerini Vali Hasan Karahan'ın elinden aldılar.

Giresun Hayvanları Koruma Derneği tarafından düzenlenen "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kompozisyon Yarışması" sonucu dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Kompozisyon yarışmasında Görele Cumhuriyet Ortaokulu'ndan İrem Vural yazdığı "Ebedi Dostluk" isimli kompozisyonu ile birinci olurken, Bilim Sanat Merkezi'nden Yade Kara ikinci, Duroğlu Şehit Zafer Konak Ortaokulu'ndan Yıldız Dura üçüncü oldu. Dereceye giren çocuklar ödüllerini Vali Hasan Karahan'ın elinden aldılar.

Giresun Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamada "Hayvan sevgisi gençler başta olmak üzere bütün insanların sahip olması gereken ve kuvvetlendirmesi gereken bir vasıftır. Her şeyin başı tabi yaratılanı yaratandan sevmektir. Ödül alan kızlarımızı tebrik ediyoruz. Erkek çocuklarında bu konuda biraz daha eğitmek ve teşvik etmemiz gerekiyor. Velilere ve kamu görevlilerine de büyük sorumluklar düşüyor" dedi.

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler sırayla kompozisyonlarını okudular. Yarışmada birinci olan İrem Vural kompozisyonunda şu ifadelere yer verdi.

"Hayvanlar sadece yaşamımızı kolaylaştırmamış tarihi ve kültürel hayatımızda da yer etmiştir. Peki karşılığında ne görüyorlar? Sokaklarda aç kalan kediler ve köpekler, deneylerde kullanılan havanlar, dişleri için öldürülen filler, balıkçıların radarları yüzünden birbirleri ile konuşamayan yunuslar, atılan havai fişeklerle ölen binlerce kuş, ışık kirliliği yüzünden yolunu kaybeden göçmen kuşlar, insanların aç gözlülüğü yüzünden soyları tükenen çeşit çeşit hayvanlar. İşte insan için yokluğu hayatın durması olan hayvanların insanlardan gördüğü karşılık bu. Eğer biz inanlar kendimizi en gelişmiş canlı olarak tanımlıyorsak, hayvanlara karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Onların da yaşama hakkı olduğunu unutmamalı ve onarın haklarını kendi haklarımız gibi savunmalıyız. İnsanoğluna yakışan budur" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kompozisyon Yarışmasında Dereceye Giren Hayvansever Çocuklar Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement