Kont Dracula'nın Zindanı İnternetten İzlenecek - Son Dakika
Güncel

Kont Dracula'nın Zindanı İnternetten İzlenecek

Kont Dracula\'nın Zindanı İnternetten İzlenecek

Tokat Kalesinde sürdürülen restorasyon çalışmaları sırasında 1400'lü yılların başında kalede esir tutulan Kont Dracula'nın kaldığı zindan, canlı izlenebilecek.

16.10.2014 16:03  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Kalesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmaları sırasında 1400'lü yılların başında kalede esir tutulan Eflak Beyliği Prensi Kont Dracula'nın kaldığı zindan, kurulan kamera sistemi ile tüm dünyadan canlı izlenebilecek.

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesi'nin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restore çalışmaları gerçekleştirildi. 2010 yılında sona eren çalışmaların ikinci bölümü 3.5 ay önce başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Selçuklu ve Osmanlı döneminde savunma amaçlı kullanılan kalenin burçları sağlamlaştırılarak, kale çevresinde kazı çalışmaları yapıldı. 3 arkeolog denetiminde yapılan çalışmalarda erzak küpleri, askeri barınak, kent merkezindeki Pervane Hamamı'na inen gizli geçit ve 2 zindan bulundu. Zindanlardan birinde, 1431-76 yılları arasında yaşayan Eflak Beyliği Prensi Kont Dracula'nın esir tutulduğu saptandı.

ZİNDANLAR CANLI GÖSTERİLECEK

Eflak Beyliği Prensi Kont Dracula'nın esir tutulduğu belirtilen zindanların keşfedilmesiyle kaleye ziyaretçi sayısında büyük bir artış yaşandı. Ayrıca yurt dışından bazı vatandaşların da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü arayarak Kont Dracula'nın esir tutulduğu kale hakkında bilgi ve görüntüsünü istedi. Bunun üzerine zindanların 24 saat canlı izlenebilmesi için toplam 8 kamera taktırıldı. Burada farklı noktalara yerleştirilen kameraların 15 gün sonra hizmet vereceği Tokat Valiliği'nin resmi internet sitesi üzerinden bildirildi.

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, "Kont Drakula'nın Osmanlı döneminde cezaevi olarak kullanılan bu kalede 7 yıl yattığı biliniyor. Biz buranın şu anda tadilatını ve temizlik kazısını yaptırdık. Zindanla ilgili haberler çıktıktan sonra kalemizi ziyaret edenler bir hayli fazlalaştı. Biz ayrıca buraya kameralar kurduk. 24 saat özellikle Kont Dracula'nın kaldığı zindanlar izleme altında olacak. Aynı zamanda Tokat'ın güzelliklerini yüksek çözünürlüklü kamera sistemi ile internet üzerinden tüm dünyaya seyrettireceğiz" diye konuştu. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kont Dracula'nın Zindanı İnternetten İzlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement