Konya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Konya'dan Kısa Kısa

Konya\'dan Kısa Kısa

Karapınar TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri, şehitlikleri ziyaret etti.

22.03.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karapınar TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri, şehitlikleri ziyaret etti.

Okulun Türkçe öğreteni Zeki Aydınbelge gözetiminde şehitlerin mezarlarını gezen ve dua eden öğrenciler, gözyaşlarına hakim olamadılar.

Okul Müdürü Süleyman Karadeniz, tarih şuuru ve milli kültür bilincini aşılamak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

"Burada bizim için hayatlarını feda eden şehitlerimiz, askerlerimiz, polisler, evlatlarımız var" diyen Karadeniz, şöyle konuştu:

"Şehitlerimiz biz nefes alalım diye onlar son nefeslerini verdi. Hepsinin ruhu şad olsun. Onlara layık birer fert olmalıyız. Bu toprakların kıymetini bilmeliyiz. Bunun yolu da tarih bilincinin kazanılmasından geçiyor. Bizler eğitim yıllarında çocuklarımıza bunu aşılamak zorundayız. Öğrencilerimiz vatanın nasıl kazanıldığını öğrenmek zorundalar."

Nevruz kutlamaları

Beyşehir ilçesinde, baharın ve kardeşliğin coşkusu nevruz düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Beyşehir Anadolu Lisesi'nde geleneksel hale getirilen nevruz etkinlikleri renkli görüntüler oluşturdu. Okulun bahçesinde düzenlenen etkinliklere, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Anadolu Lisesi Müdürü Musa Göker, okul müdürleri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından alanda nevruz ateşi yakıldı, öğretmenler ve öğrenciler üzerinden atladı.

Etkinlikte öğrenciler arasında düzenlenen çeşitli yarışmalar da renkli görüntüler oluşturdu.

Program, pilav ikramı ile son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement