Köpekten Kaçarken Denize Düşen Karaca Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Köpekten Kaçarken Denize Düşen Karaca Kurtarıldı

Kastamonu İnebolu ilçesinde, köpekten kaçarken denize düşen karaca, çevredekiler tarafından kurtarıldı.

22.04.2015 16:23

Kastamonu İnebolu ilçesinde, köpekten kaçarken denize düşen karaca, çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Özlüce köyünde kahvehane işleten Deniz Erdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağrışmalar üzerine, ormanlık alandan yerleşim yerine inen bir karacanın köpekler tarafından kovalandığını gördüğünü söyledi.

Sahile kaçan karacanın, köpeklerin saldırısından korunmak için denize atladığını anlatan Erdeniz, "Çevredeki vatandaşlarla köpekleri uzaklaştırdık. Daha sonra kıyaya yaklaşan karacayı denizden çıkardık. Hayvan, soğuk ve korkudan titriyordu ancak herhangi bir yerinde yarası yoktu" dedi.

Erdeniz, karacayı kahvehaneye götürdüğünü, üzerini örtüp sobanın yanında ısınmasını sağladığını ifade ederek, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu Şube Müdürlüğü yetkililerine haber verdiğini bildirdi.

İbrahim Özkan da köpekler tarafından kovalanan karacanın denize atlaması üzerine müdahale ettiklerini anlattı.

Karacanın, köpeklerin saldırısından yara almadan kurtulduğunu aktaran Özkan, "Hayvanı sudan çıkarttığımızda büyük korku yaşadığını hissettik. Yiyecek verdikten sonra yetkililere teslim ettik" diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu Şube Müdürlüğü yetkililerince gebe olduğu belirlenen karaca, Yaralıgöz yakınlarındaki doğal yaşam alanına bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köpekten Kaçarken Denize Düşen Karaca Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement