Körfez'de Okul Kantinleri Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Körfez'de Okul Kantinleri Denetlendi

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki okulların kantinlerini denetledi.

04.03.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki okulların kantinlerini denetledi.

Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini tek tek inceleyen zabıta ekipleri, hijyen, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına, gıda maddesi ürünlerin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, yangına karşı alınan tedbirler, haşere ve kemirgenler, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri gibi bir çok konuda denetimler gerçekleştirdi.

Gıda konusunda gerçekleştirilen denetimlerde önceliğin yerinde üretilen gıdalar olduklarını belirten Körfez Belediyesi ekipleri, bunların dışında gıda maddelerini üreten kişilerin kılık kıyafetleri denetliyor. Kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips satışı yapan kantincileri özel olarak denetleyen Körfez Belediyesi Zabıta ekipleri, dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklara ve obeziteye karşı önlem alıyor. Kantin yöneticileri sağlıklı besinler hakkında bilgilendiren ekipler, amaçlarının öğrenci sağlığını korumak olduğunu belirtti.

Zabıta ekipleri, belediye sınırlarında kantin ve kafeteryaya sahip okullarda yapılan denetimde, genel temizlik, sağlık karnesi, iş kıyafeti, kaliteli gıda malzemesi, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda denetim yaptıklarını, olumsuz herhangi bir durumla karşılaşmadıklarını kaydetti. Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, "Sık sık bu tür denetimler yapıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmesidir" ifadelerini kullandılar.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi adına birçok çalışma başlatan Körfez Belediyesi, denetimlerini bu yönde sık sık gerçekleştiriyor. Öğrencilerin sağlığını etkileyecek her türlü gıda ve maddelerin satışlarını yasaklayan Körfez Belediyesi ekipleri, denetimlerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıklarını ifade etti. Belediye yetkilileri, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek bozuk beslenme alışkanlıklarına bağlı hastalıklardan korunabilmesi ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanabilmeleri için mücadele ediyoruz" dediler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez'de Okul Kantinleri Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement