Köy İmamı Köpeğini Vurdu, Şikayetçi Olunca da Hayatı Altüst Oldu - Son Dakika
Güncel

Köy İmamı Köpeğini Vurdu, Şikayetçi Olunca da Hayatı Altüst Oldu

Köy İmamı Köpeğini Vurdu, Şikayetçi Olunca da Hayatı Altüst Oldu

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Oruçlu Köyünde, köy imamı bahçesine girdiği gerekçesi ile komşunun cins av köpeğini vurdu.

23.07.2015 14:21

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Oruçlu Köyünde, köy imamı bahçesine girdiği gerekçesi ile komşunun cins av köpeğini vurdu. Köpeği vurulan Zafer Kapıcı imam hakkında Jandarma'ya şikayetçi olunca, iddialara göre önce şikayeti geri alması için baskı yapıldı, daha sonra köy kahvesi işletmeciliği elinden alındı.

Pamukova İlçesi Oruçlu Köyünde Ramazan Bayramı'ndan 3 gün önce meydana gelen olayda, 'Av kupası' cinsi köpeğini gezdirmeye çıkaran ve ve aynı zamanda köyün kahvehanesini işleten Zafer Kapıcı, köpeği elinden kurtulup köy imamının bahçesine girdi. Buna sinirlenen köy imamı Halil Akbağ tarafından av tüfeği ile vuruldu. Bu olayın ardından Zafer Kapıcı yaralı köpeğini köye getirttiği veteriner tarafından ameliyat ettirilerek kurtardı.Köpeğini vuran köy imamından şikayetçi olan Zafer Kapıcı, kendi ifadesine göre köy muhtarı ve İlçe Müftüsü tarafından şikayetini geri alması konusunda kendisine baskı yapılınca şikayetini geri almaktan vazgeçerek olayı C. Savcılığı'na intikal ettirdi. Ancak

Zafer Kapıcı, köy imamı hakkındaki şikayetini geri almaması üzerine köy kahvehanesinin işletmeciliği Muhtarlıkça elinden alındı. Zafer Kapıcı, bir yıl önce Oruçlu Köyünden ev satın alarak köye yerleştiklerini, 7 ay önce de köy muhtarının ısrarı ile köy kahvesini çalıştırmaya başladığını belirtirken imamı Halil Akbağ tarafından köpeğinin vurulması ile hayatının alt üst olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Ramazan Bayramına 3 gün kala 7 aylık Av Kupası cinsi köpeğimizi gezdirmeye çıkardığımız sırada, köpeğimiz köy imamı olan Halil Akbağ'ın bahçesine girdi. Bahçede kimseye saldırmamasına ve hiçbir şeye zarar vermemesine rağmen köy imamı köpeğimizi av tüfeği ile vurdu. Muhtarı aradık ama telefonu meşguldü bize Jandarmaya haber verdik. Bu arada veteriner çağırarak yaralanan köpeğimiz tedavi ettirdik. Jandarma olayın tahkikatını yaptı ve imamın tüfeğine el koydu. Jandarmaya ifadelerimiz verdik. Olay cumhuriyet Savcılığı'na intikal etti. Köy imamı hakkında şikayetimizi geri almamız için, köy muhtarı ve İlçe Müftüsü tarafından baskı yapıldı. Köyümüze gelen İlçe Müftüsü, 'Mahkeme safahatı için senin mal varlığın yetmez. Şikayetini geri al. Senin derdin para' deyince ben davanın sonuna kadar devam ettirmek için evimi, araba mı satılığa çıkardım. Geçtiğimiz akşam köy muhtarımız Hasan Gür beni telefonla arayarak köy kahvehanesini çalıştırmayı bırakmamı istedi. Her şeyimi satıp bu köyden gideceğim. Bu davayı kazanmak ve köy imamının ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağım. Mahkeme safhasında tazminat davası da açacağım. Tazminat davasını kazanırsam, kazandığım parayı da bir hayvan barınağına bağışlayıp, makbuzunu Oruçlu Köyü muhtarına ve beni para peşinde olmakla itham eden İlçe Müftüsüne göndereceğim " dedi. Oruçlu Köyü Muhtarı Hasan Gür ise Zafer Kapıcı'nın şikayetinden vazgeçirmek için baskı yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Zafer Kapıcı ve ailesi bir yıl önce köyümüze geldi. Zor durumda kalmamaları için köyün kahvehanesinin işletmesini kendisine verdik. Son zamanlarda köylülerimiz tavuklarının bir hayvan tarafından yendiğinden şikayetçi oluyordu. Olay günü Zafer Kapıcı'nın köpeği hocamızın bahçesine girip tavuklarının bulunduğu kümesinin yanına gitmiş. Hocamız da tavukların sesini duyunca, tilki zannedip tüfekle ateş etmiş. Olayda büyütülecek her hangi bir şey yok. Zafer Kapıcı'ya köylülerin kendisinden şikayeti üzerine köy kahvehanesini bırakmasını söyledim." Köy İmamı Halil Akdağ ise komşusu Zafer Kapıcının köpeğini, tavuklarına gelen tilki zannedip av tüfeği ile ateş ettiğini belirterek " Son zamanlarda tavuklarımızı bir hayvan yiyordu. O gün sabah evdeyken kümesten sesler geldi. Bende tilki zannedip tavuklarıma zarar vermesin diye tüfekle ateş ettim. Ama sonra anladım ki komşumuzun köpeğiymiş. Kasıtlı olarak komşumuzun köpeğini vurmadım. Tilki olduğunu zannetim. " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy İmamı Köpeğini Vurdu, Şikayetçi Olunca da Hayatı Altüst Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement