Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (Köy-Koop) Birliği Çatalzeytin'de Bilgilendirme... - Son Dakika
Yerel

Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (Köy-Koop) Birliği Çatalzeytin'de Bilgilendirme...

Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (Köy-Koop) Birliği Çatalzeytin\'de Bilgilendirme...

Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (Köy-Koop) Birliği Çatalzeytin’de bilgilendirme toplantısı yaptı.

19.09.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (Köy-Koop) Birliği Çatalzeytin'de bilgilendirme toplantısı yaptı.

Saat 10.30'da Hisar Cafe'de başlayan bilgilendirme toplantısına Kooperatif Bölge Birliği Başkanı Erol Akar, Bölge Birliği Yetkililerinden Özkan Kapucu, Ahmet Çorbacıoğlu, Dilek Özdemir; Orman Bölge Müdürlüğünden İlhan Genç, Hayrullah Nergiz; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Uğur Bağçe, Cihat Sipahi, Ahmet İhtiyar, Sadık Söylemez, Çatalzeytin Orman İşletme Müdürlüğü Akçaş İşletme Şefi Süleyman Akgün, Köy Koop. Çatalzeytin temsilcisi Celal Çetinkaya ilçede faaliyet gösteren kooperatif başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.

Bölge Birlik Başkanı Erol Akar, amacımız köy ve yerleşkelerinde tarım, orman vb. işler ile uğraşanlar vatandaşlarımıza bilinçli olarak üretim yapmalarına yardımcı olmak. Faaliyet göstermek istedikleri alanlarda projeler hazırlayarak müracaat etmeleri halinde kendilerine her türlü yardımı sağlayacaklarını söyleyen Akar Çatalzeytin'de 6 faal kooperatif bulunduğunu, bu kooperatiflerin ağırlıklı olarak orman işleriyle uğraştığı söyledi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Orköy Şube Müdürlüğü yetkilisi Hayrullah Nergiz "2012 yılından bugüne kadar orman köylüsüne yönelik olarak çalışmalar yapıyoruz. İlk çalışmamız Azdavay'da oldu. Faaliyet gösteren bir kooperatifimize 5 adet traktör alımı yaptık. Çatalzeytin'de Orköy projesi ile orman köylüsüne güneş enerjisi hizmetinde bulunduk. Orköy ile proje yaparak geliştirmek isteyen herkese yardımcı oluyoruz." dedi.

Çağlar Kooperatifi Başkanı Bilal Şahin birlik yetkilileri ve beraberindeki heyete sorular yöneltti. Kooperatiflerin köylerde küçüldüğünü belirten Şahin, biz kooperatiflere birlik olarak daha fazla destek verilmesini ve her konuda yardımcı olunmasını istedi.

Bilgilendirme toplantısının devamında katılımcılara sorular yöneltildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (Köy-Koop) Birliği Çatalzeytin'de Bilgilendirme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement