Köylülerin Yol Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Yol Tepkisi

Köylülerin Yol Tepkisi

Bolu merkeze bağlı Çaygökpınar Köyü sakinleri, taş ocağına giden kamyonların kullanması sonucu bozulan yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

28.07.2016 13:33

Bolu merkeze bağlı Çaygökpınar Köyü sakinleri, taş ocağına giden kamyonların kullanması sonucu bozulan yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı. Yaklaşık 200 kişilik grup, otomobil ve motosiklet ile barikat oluşturdukları köy yolunu ulaşıma kapatarak taş ocağına giden kamyonların geçişine izin vermedi. Kamyonlar, yolda konvoy oluşturdu. Haber verilmesiyle gelen jandarma ekipleri köylüleri ikna etmeye çalıştı. Köylüler, kamyonların kullanması nedeniyle köy yolunun bozulduğunu, dar olan yolda kamyonların tehlike yarattığını ve her an kaza yapma riskiyle köylerine gidip geldiklerini söyledi. Köylüler, 2 bin 800 metrelik yolun genişletilip asfaltlanmasını istedi.

Çaygökpınar Köyü Muhtarı Ziya Turan, "Muhtar olarak defalarca yolun genişletilmesi için girişimimiz oldu. Her defasında yapacaklarını söyleyerek bizleri oyaladılar. Biz de taş ocağına giden bu yolu kapattık. Yetkililerin gelerek yolun yapılması için bizlere söz vermesini istiyoruz. Bu yapılana kadar yolu açmayacağız" dedi.

Kamyonların yolda tehlike yarattığını anlatan 66 yaşındaki Hayriye Öztürk de "Bu yol yüzünden araçlarımızla gidemez olduk. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Yeter artık. Bu kamyonlar yüzünden çocuklarımızı, hayvanlarımızı dışarıya çıkaramıyoruz" diye konuştu.

Köylüler, gelen Bolu Belediyesi yetkililerinin yolun yapılması için ilgili kurumlarla görüşecekleri sözünü vermesi üzerine yaklaşık 1 saat süren eylemi bitirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerin Yol Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement