Kozluk Devlet Hastanesi'ne Mamografi Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Kozluk Devlet Hastanesi'ne Mamografi Kurulacak

Kozluk Devlet Hastanesi\'ne Mamografi Kurulacak

Batman'ın Kozluk İlçesinde, Kozluk Devlet Hastanesine mamografi kurulacak.

06.05.2014 11:39

Kozluk Devlet Hastanesine mamografi kurulacağı belirtilirken, meme kanserine karşı taramada etkili olan mamografi İlçeler bazında bir ilk olacak.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, kurulacak olan mamografi ünitesiyle ilgili şu açıklamada bulundu.

Pamukçu "Meme kanserinin teşhisinde son derece yararlı olan mamografi meme dokusunun filminin çekilmesi işlemidir. Büyük kitlesi yağ dokusundan oluşan memenin derinliklerinde yer alan ve dışarıdan anlaşılması yada görülmesi mümkün olmayan anormallikler tespit edilebilir. Mamografi meme kanserini henüz kitle oluşmadan başlangıç evresinden belirleyebildiği için rutin tarama tetkiki olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca memede ele gelen kitlenin iyi yada kötü huylu olup olmadığını belirlemede de yardımcı olur. Kozluk, nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık ilçemiz. Kozluk Devlet Hastanemize mamografi kurarak o anlamda bir boşluğu doldurmuş olacağız. Yakın bir zamanda mamografiyi hizmete açacağız. Amacımız sağlıkta kalite çıtasını yükseltmektir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kozluk Devlet Hastanesi'ne Mamografi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement