Kredi Kartlarında Biyometrik Doğrulama Çalışmaları ve Sonuçları - Son Dakika
Teknoloji

Kredi Kartlarında Biyometrik Doğrulama Çalışmaları ve Sonuçları

Kredi Kartlarında Biyometrik Doğrulama Çalışmaları ve Sonuçları

Ar-Ge çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

01.12.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Kredi kartlarında finansal işlemleri gerçekleştirmek için parmak izi ya da retina tarayıcısı kullanılması yönündeki araştırmalar dünya çapında devam ediyor. MasterCard, Zwipe iş birliği ile biyometrik kimlik doğrulama ve temassız ödeme teknolojisini birleştiren dünyanın ilk parmak izi tabanlı kredi kartını duyurdu. Bu kart sensörler yardımıyla bir saniye içinde parmak izini depolanmış haldeki kullanıcının parmak iziyle karşılaştırabiliyor. Bazı Norveçli bankaların test için kartı kullandığı belirtildi.


Araştırmacılar aktif kredi kartları içinde biyometrik teknolojiyi entegre etmek için çalışıyor. Küresel araştırma danışma organı FIDO (Fast Identity Online) biyometrik tabanlı kredi kartı ödemeleri için çözüm yoluna odaklanmış durumda. FIDO bir endüstri konsorsiyumu, kurucuları arasında PayPal ve Lenovo gibi önemli şirketler bulunuyor. 2007'de OTP (One Time Password/Tek kullanımlık şifre) ve güvenlik anahtarı geliştirdi. FIDO bu yıl Alibaba ve Visa gibi büyük şirketlerden araştırmacıların katılımıyla parmak izi tanıma ve doğrulama süreçlerini üzerine yoğunlaşmaya başladı.


FIDO anasayfasında bir kimlik doğrulama yöndemi gösterilmekte. İnsanlar FIDO'nun anasayfası aracılığıyla ürünleri online olarak satın aldığında, kimlik doğrulaması için parmakizi tanıyan mobil cihazdan ödeme tutarı bildiriliyor. Bu teknolojiler henüz ticari değil, Visa veya MasterCard gibi küresel kart şirketleri benzer bir yöntemi kullanabilir. FIDO parmak izi tanıması ötesine geçmek, ses veya retina kullanarak yeni bir doğrulama yöntemi geliştirmek üzerine planlar yapıyor.


Tüm bunlara karşılık yerel finans sektörü bu konularda pasif. Bazı şirketler bu konuda karşı çıkıyor. Yerel şirketlerin pazar hakimiyetini kaybedeceği söyleniyor. Endüstri içinden bir kaynak konuyla ilgili olarak şunları söyledi;


"Yabancı şirketlerin aktif bir biyometrik bazlı ödeme platformu kurmak istediğini biliyorum. Bu durum yerel finansal şirketlerin muhafazakar yönetim politikalarından kaynaklanan hassas bir konu haline gelebilir. Diğer taraftan biyometrik araştırma bizim için büyük bir yük getirmektedir."



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Kredi Kartlarında Biyometrik Doğrulama Çalışmaları ve Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement