Ktb Başkanı Çelik - Son Dakika
Yerel

Ktb Başkanı Çelik

Kars Ticaret Borsası (KTB) Başkanı İsmet Çelik, ilin ekonomisinin çok önemli bir kısmını tarım ve hayvancılığın oluşturduğunu söyledi.

21.05.2015 10:01

Kars Ticaret Borsası (KTB) Başkanı İsmet Çelik, ilin ekonomisinin çok önemli bir kısmını tarım ve hayvancılığın oluşturduğunu söyledi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars nüfusunun yaklaşık yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirterek, bu kadar önemli bir sektörün görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, üretici ve çiftçilere rehberlik yapma daha kaliteli ve yüksek miktarlarda üretim yapmalarını sağlama gibi görevleri bulunduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Sadece mevzuatı uygulamak gibi bir görevimiz yok. Aynı şekilde sivil toplum kuruluşların da çatısı altında bulunan üyelerinin kazançlarını artırmak ve onların haklarını koruyarak herhangi bir zarara veya haksızlığa uğramalarını engellemek gibi bir görevi var. Dışarıdan baktığımızda hem kamu kurumlarının hem de sivil toplum kuruluşlarının amaçlarının aynı olduğunu görüyoruz. Ama nedense kurumlar bir araya gelip 'ortak akıl' ile herhangi bir sorunun çözümünde veya mevcutları daha iyi bir duruma getirmek için çaba göstermekte hiçbir mesafe kat edememektedir. Üretici ve çiftçimizin daha fazla ve kaliteli üretmesi, daha yüksek kazanç elde etmesi için bütün kurumların güçlerini birleştirerek mevcut potansiyellerini ortaya koyarak daha büyük adımlar atmasını arzuluyoruz. Kurum olarak hedef kitlemizle ilgili olan bütün kurum ve kuruluşlarla ahenk, dayanışma ve birlik içinde çalışmayı hedefliyoruz."

Çelik, bu hedef doğrultusunda tarım ve hayvancılığa, yeni Ar-Ge çalışmalarıyla destek verilmese gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ktb Başkanı Çelik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement