Küçük Ailesi, Çiçek Sevgisi Sayesinde İş Sahibi Oldu - Son Dakika
Yerel

Küçük Ailesi, Çiçek Sevgisi Sayesinde İş Sahibi Oldu

Küçük Ailesi, Çiçek Sevgisi Sayesinde İş Sahibi Oldu

Aydın Merkez Kemer Mahallesi’nde oturan Rukiye-Kenan Küçük çifti, çiçek sevgileri sayesinde iş sahibi oldu.

18.04.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Merkez Kemer Mahallesi'nde oturan Rukiye-Kenan Küçük çifti, çiçek sevgileri sayesinde iş sahibi oldu.

İlk önceleri hobi için yaptıkları çiçeklik sayesinde bugün ekmek kazanan Rukiye-Kenan Küçük çifti "Sevgi ile yapılan her iş güzellik ve bereket getiriyor. Çok sevdiğimiz çiçekler yıllar sonra bize iş ve AŞ oldu" diye konuştular.

Evlerinde yetiştirdikleri ve dışarıdan alıp baktıkları çiçekleri Aydın Efeler ilçesinde kurulan semt pazarlarında satarak ekmeklerini kazanmaya çalıştıklarını belirten Rukiye Küçük, özellikle bahar mevsiminde karanfillerin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Apartman yaşantısı nedeniyle insanların bahçeye ve toprağa hasret kaldığını ve bir çok kişinin de bu hasreti evlerinde saksı çiçekleri ile gidermeye çalıştığını belirten Rukiye Küçük, çiçekle uğraşmanın insanları psikolojik olarak da rahatlattığını söyledi.

"BARIŞMAK İÇİN ALANLARA İNDİRİMLİ VERİYORUZ"

Tarihten bu yana çiçeğin insan yaşantısında ayır bir yeri olduğunu ve zaman ve duruma göre çiçeklerin farklı anlamlar da taşıdığını belirten Kenan Küçük, "Sevgiyi perçinleyen, dargınlığı gideren çiçeklerin çok derin manaları vardır. Gerek Yörük kültüründe gerekse İslam inancında çiçeğin yeri ayrıdır. Mesela Anadolu'da gelin de cenaze de çiçekle taşınır. Misafirliğe çiçekle gidilirse bu misafirliğin önemi daha büyük olur. Eşini kıran bir erkeğin en anlamlı özür sözü bir çiçektir. Çiçek bize göre kalbin aynasıdır. Bu nedenle barışmak için çiçek alanlara indirimli veriyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Ailesi, Çiçek Sevgisi Sayesinde İş Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement