Küçük Önlemler Enerji Tasarrufu Sağlıyor - Son Dakika
Yerel

Küçük Önlemler Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Özellikle kış aylarında evlerde alınacak küçük önlemlerle enerji tasarufu sağlanabilir Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Gençtürk: "Binanın yalıtılmasıyla yüzde 50'ye varan oranda enerji tasarrufu sağlamak mümkün"

16.12.2014 15:04

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, alınacak küçük önlemlerle enerjiden tasarruf edilebileceğini söyledi.

Enerji tasarrufuna ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençtürk, küçük tedbirlerle enerji faturalarında büyük düşüş sağlanacağını ifade etti.

Bu şekilde hem vatandaşın hem de ülkenin kazançlı çıkacağını belirten Gençtürk, "Binaların yalıtımlı olması çok önemli. Binanın yalıtılmasıyla yüzde 50'ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanabilir" dedi.

Bu konuda vatandaşları bilgilendirileceklerini belirten Gençtürk, özellikle ev yapımında duvar ile radyatör arasına alüminyum folyo kaplı yalıtım levhası koyulması gerektiğini söyledi.

Gençtürk, şöyle konuştu:

"Sıcak hava hareketini engellememek için radyatörlerin önü kapatılmamalı. Isı kayıplarını önlemek için sıcak su tesisatı yalıtılmalı. Kalorifer kazanını veya kat kaloriferini yoğuşmalı, yüksek verimli olanlarla değiştirmeli. Camlardan kaybedilecek ısı kaybını yüzde 50 oranında azaltabilecek yalıtımlı camları kullanılmalı. Daha verimli ve tasarruflu aydınlatma için akkor flamanlı lamba yerine kompakt flüoresan lamba kullanılmalı. Aydınlatmada yüzde 25 daha az enerji tüketmek için periyodik olarak lambaları kirden ve tozdan temizlemeli. Yüzde 60 oranında daha düşük elektrik tüketimi sağlayacak yüksek verimlilik özelliğine sahip ev aletleri kullanılmalı. Bu önlemlerle enerji tasarrufu sağlanabilir." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küçük Önlemler Enerji Tasarrufu Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement