Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Gülmez, zirai don nedeniyle fındıkta yaşanan rekolte düşüklüğünün bölge çiftçisinin alım gücünü düşürdüğünü bununla birlikte kurbanlık satışlarında geçen seneye göre düşüş olduğunu söyledi.

23.09.2014 11:16

Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Gülmez, zirai don nedeniyle fındıkta yaşanan rekolte düşüklüğünün bölge çiftçisinin alım gücünü düşürdüğünü bununla birlikte kurbanlık satışlarında geçen seneye göre düşüş olduğunu söyledi.

Gülmez, yaptığı açıklamada, erkek kurbanlıkların kilosunun 25 liradan dişi kurbanlıklarının ise 23 liradan hayvan pazarlarında alıcı bulduğunu söyledi.

Sahil kesimlerinde kurbanlık satışlarının iyi olduğunu ifade eden Gülmez, satışların iyi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Geçen sene vatandaşlar fiyatlar düşer beklentisiyle kurbanlıklarını son gün almaya kalktılar. Böyle olunca pazarda hayvan bulmak zor oldu. Bu sene vatandaşlar kurbanlıklarını vakit kaybetmeden alıyorlar. Şu anda pazarda hayvan sıkıntısı yok. Sahil kesimlerinde hayvan satışları güzel ama yüksek kesimlerde satışların düşük olduğunu öğrendim. Bunda fındığın sahil kesimlerinde iyi yüksek kesimlerde ise hiç olmaması etkili oldu. Geçen sene yüksek kesimlerde bir aile büyükbaş hayvan keserken bu sene küçükbaş hayvan kesecek."

Piyasada olan hayvan sayısı ile resmi kayıtlarda olan hayvan sayısı arasında yarı yarıya fark bulunduğunu savunan Gülmez, şöyle devam etti:

"Bunun böyle olması kesimi yapılan hayvanın küpe numarasının sahibinin üzerinden düşürmemesinden kaynaklıdır. Kesimi yapılan hayvan sahibi tarafından 'bu hayvan kesilmiştir' denilerek üzerinden düşürmesi gerek. Resmi kayıtlara göre piyasada hayvanın fazla olması fiyat dengelerini de olumsuz etkilemektedir. Etkili ve doğru tespitler yapılamadığı için çiftçi zarar etmektedir. Ayrıca devletimiz hayvancılığa teşvik noktasında zayıf kalıyor. Çiftçi hayvan besiciliğine teşvik edilmelidir. Bunun içinse çiftçiye yem parası verilmelidir." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement