Kurban Bayramına Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramına Doğru

Kurban Bayramına Doğru

Patnos Kasaplar Birliği Başkanı Bagana, kurbanlık alımı konusunda uyarılarda bulundu.

02.10.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patnos Kasaplar Birliği Başkanı Mürsel Bagana, kurbanlık almak isteyen vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bagana, yaptığı açıklamada, kurbanlık almak isteyen vatandaşlara yardımcı olduklarını dile getirerek, "Hayvandan anlamayan birisi her zaman hata yapmıştır. Kurbanlık satan besiciler, ellerindeki hayvanları satmak için her yola başvurur. Bu konularda vatandaşa yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Bazı besicilerin zayıf bir hayvana tuz yedirilip ardından su içirerek hayvanda şişkinlik yarattığını ifade eden Bagana, bunun da göz yanılması yarattığını ve hayvanın dolgun görünmesine sebep olduğunu söyledi.

Böyle aldatmaları hayvancılıkla uğraşanların anlayabileceğini vurgulayan Bagana, şunları kaydetti:

"Bu satılan hayvanın değeri 400 lira ise satıcı bu hayvanın elinde tek kaldığını ve bu hayvanı da 300 liraya satacağını söylemesi kurbanlık arayışı içinde olan bir vatandaş için kaçınılmaz bir fırsattır. Bu tür alışverişlerde işin ehli olmayan biri için 'hayvanı ucuza kaptık' mantığı yürütülmektedir. Halbuki vermişdiği para ile daha güzel bakımlı bir kurbanlık alabilir. İşte bu yüzden hayvancılıkla uğraşmamış vatandaşlar, kurban alırken muhakkak bize ve diğer kasap arkadaşlarımıza danışsınlar. Kurbanlık alırken yanınızda muhakkak hayvandan anlayan birinin olması gerekir. Kendi başınıza hayvanın şekline bakarak kurbanlık almayın."

Doğu Anadolu'nun en büyük geçim kaynağı olan hayvancılığın devlet desteğiyle eski günlerine döndüğünü dile getiren Bagana, 2 yıl önce 800 liraya alılan kurbanlığın, bugün 350-400 liraya alınabildiğini de sözlerine ekledi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement