Kurbanlık Hayvan Pazarı Yer Kiralama İşlemleri İhale İle Satışa Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kurbanlık Hayvan Pazarı Yer Kiralama İşlemleri İhale İle Satışa Çıkıyor

İnegöl Belediyesi kurbanlıkların satışa çıkarıldığı hayvan pazarında yer kiralama işlemlerini, 29 Temmuz günü Sani Konukoğlu Konferans Salonunda açık arttırma usulü ile yapacak.

23.07.2015 16:09

İlçede kurulan Hayvan Pazarının cazip ve ilgi gören bir yer olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın, gerek fiziki şartlarının güzel olması, gerekse de kurbanlıkların alış verişi bakımından İnegöl hayvan pazarının birçok hayvan satıcısının ilgisini çeken bölge pazarı olduğunu kaydetti.

Mevcut hayvan pazarının toplam alanının 27.000 m2 olduğunu söyleyen Günaydın, hayvan pazarının çevredeki birçok il ve ilçeden hatta doğu ve güneydoğu illerinden de birçok kurbanlık hayvan satıcısı tarafından ilgiyle izlendiğini ve her yıl yer talebinde bulunulduğunu belirtti. Günaydın: "Kurbanlık hayvan satış yeri olarak tam bir cazibe merkezi olan İnegöl Hayvan Pazarımız toplamda 3.000 civarında kurbanlık barındırabilmektedir" şeklinde konuştu.

Çarşamba günü açık arttırma usulü ile yapılacak ihaleye katılacak kişilerin İnegöl Belediyesi Tahsilât Şefliğinden ilgili şartnameyi temin edebileceklerini belirten Günaydın; İhalenin açık arttırma usulü ile adil bir şekilde yapılacağını, İnegöl'den ya da dışarıdan şeklinde öncelik gözetmeksizin şartların herkes için eşit olacağını belirtti. Günaydın ihaleye sadece kotrayı kiralamak isteyen kişilerin girebileceğinin altını çizerek ihale şartnamesi ile ilgili şu bilgileri verdi; "İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarında toplam 253 kotra ve 60 adet de açık hayvan satış yeri olmak üzere 313 hayvan satış kotrası bulunmaktadır. Bunların 232 adet kotra büyükbaş hayvan satış yeri olarak 81 adedi de küçükbaş hayvan satış yeri olarak planlanmıştır" dedi.

Günaydın ayrıca; "Geçtiğimiz yıl yapılan yer satış ihalesi sonrası 31 Aralık 2014 tarihine kadar kendilerine daha önceden verilen bilgi doğrultusunda yerinde memnun olan kurbanlık satıcıları aynı yerler olmak koşulu ile yerlerini tekrar alabilecekleri ifade edilmişti. Bu bilgi dâhilinde 99 kişi geçen seneki yerlerini tekrar ihaleye konu olmadan aldılar. Dolayısı ile bu yıl yapılacak satış işlemimde 154 kotra için satış işlemi yapılacaktır. Ayrıca 60 adet küçükbaş hayvan satış yeri de daha sonra İnegöl ve çevresinden gelen küçükbaş hayvan satıcıları için ayrılmıştır. Bunlarla birlikte hayvan pazarımızda toplam 313 adet kotra ve hayvan satış noktası hazırlanmıştır" dedi.

Kotralar şartnamede belirlenen fiyat üzerinden açık artırma usulü ile ihale yapılacaktır.
İhale 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 10.00'da Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapılacaktır.
Yer kiralama bedelleri peşin olarak tahsil edilecektir. (Kredi kartına tek çekim geçerlidir.)
Artırılan bedel 1 kotra için geçerli olup, bu bedel talep edilen kotra sayısı çarpılmak suretiyle tahsil edilecektir. (Kotra sayısı 5 taneyi geçemez.)
İhaleyi alan şahıs, ihaleyi kaç TL'den aldıysa istediği kotra sayısı kadar almış olduğu ihale fiyatı üzerinden ödeme yapacaktır
İhaleyi alanlar Belediyemizin bilgisi olmadan başka birine devredemez.
24 Ağustos tarihinden önce kotra kurulumuna izin verilmeyecektir.

Söz konusu maddelerden oluşan şartname hükümlerinin ihaleye girecek istekliler tarafından peşinen kabul edilmiş sayılacağını da kaydeden Günaydın, son olarak kotraların ölçüleri hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurbanlık Hayvan Pazarı Yer Kiralama İşlemleri İhale İle Satışa Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement