Kursiyerlerden Enstrüman Konseri - Son Dakika
Güncel

Kursiyerlerden Enstrüman Konseri

Kursiyerlerden Enstrüman Konseri

Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi bünyesinde, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında açılan Enstrüman Kursu'na devam eden öğrenciler tarafından, kurs arası Enstrüman Konseri düzenlendi.

21.04.2014 15:50  Güncelleme: 15:44

Sırasıyla sahne alan ney, bağlama, gitar, ritim, klarnet öğrencileri, enstrümanlarla yaptıkları adeta müzikal dansı, katılımcılarla paylaştılar.

Konser öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi olarak kentin gelişim ve dönüşümüyle alakalı projelerin yanı sıra; halkı bilinçlendirmek, eğitmek ve sosyal ihtiyaçlarına göre etkinlikler düzenlemek gibi önemli projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi.

KSGM'nin artık İnegöl'deki kültür-sanat etkinliklerinin merkezi haline geldiğini kaydeden Gülhan Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:"Tüm bu etkinliklerin yanı sıra birçok kursuda yine bu merkezimizde gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda bugüne kadar birçok kurs açtık. Bunlardan biriside Ekim ayı itibarı ile başlayıp devam eden enstrüman kurslarımızdır. Bu sene de gelen talebe göre bu kapsamda; Bağlama, Keman, Gitar, Ney, Klarnet ve Ritim kurslarımız için eylül ayında kayıtlar alınmıştı. Eylül sonu sınıflar oluşturulup, profesyonel hocalar eşliğinde İnegöl halkının ücretsiz enstrüman eğitimi almaları sağlanmaktadır. Kurs çalışmalarımız İnegöl Belediyesi kültür sanat ve gençlik merkezinde gerçekleştirilmekte. Dersler Haziran ayında başarılı öğrencilerin sahne gösterimiyle son bulacak.

Bu kurslarımızın yanı sıra;

15 Yaş ve Üstü için Halk Oyunları ve Tiyatro,

Drama (7 - 15 Yaş Arası),

Çocuk Sanat Atölyesi (8 - 13 Yaş Arası),

18 Yaş ve üstü için Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korosu,

Lise dengi öğrenciler için Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu ve Türk Halk Müziği Gençlik Korosu,

Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu çalışmalarımız devam etmekte. Bu akşamki programımız enstrüman dersi öğrencilerinin ara dinleti programıdır. Sahneye sırayla ney, bağlama, gitar, ritim, klarnet öğrencileri hocalarıyla birlikte çıkarak konserlerini verecekler. Haziran ayına kadar devam edecek kursları bitirip kurs sonunda başarılı olan kursiyerler, katılım belgesi almaya hak kazanacaklar. Bu vesile ile kurslarımıza katılım gösterip, bu akşam bize burada bu güzel konseri veren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kursiyerlerden Enstrüman Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement