Kütahyalı İş Kadını Sema Güral Sürmeli: "Aslında İşsizlik Diye Bir Şey Yok" - Son Dakika
Yerel

Kütahyalı İş Kadını Sema Güral Sürmeli: "Aslında İşsizlik Diye Bir Şey Yok"

Kütahyalı İş Kadını Sema Güral Sürmeli: "Aslında İşsizlik Diye Bir Şey Yok"

Kadir Has Üniversitesi'nin kültür, sanat, edebiyat ve iş dünyası gibi farklı alanlarda başarılara imza atmış kişileri, iş ve yaşam tecrübelerini paylaşmak üzere üniversite öğrencileri ile buluşturduğu 'Salı Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu, NG...

21.11.2013 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadir Has Üniversitesi'nin kültür, sanat, edebiyat ve iş dünyası gibi farklı alanlarda başarılara imza atmış kişileri, iş ve yaşam tecrübelerini paylaşmak üzere üniversite öğrencileri ile buluşturduğu 'Salı Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu, NG Kütahya Porselen Yönetim Kurulu üyesi Sema Güral Sürmeli oldu.

Konuşmasında başarılı iş yaşantısının püf noktalarına değinen Sürmeli, günümüzde iş yaşamında farklılaşmanın ve sosyalliğin getirdiği artıların da altını çizdi. Sözlerine, "Artık iş dünyası sosyal insan seviyor. Bazı insanların başarısızlıkları, aslında sosyal başarısızlıklarını gösteriyor. Çünkü o insanlar kendi farklarını ortaya koyacak sosyal zekaya sahip olamayabiliyorlar," diyerek devam eden Sürmeli, "O yüzden kendinizi ön plana çıkaracak bir özelliğiniz olsun. Mutlaka farkınızı ortaya koyun ve sosyal olun" şeklinde konuşarak başarılı olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

"SEVDİĞİ İŞİ YAPMAK BAŞARIYI ARTIRIYOR"

Yaptığı işin kendisi için çocukluktan başlayan bir tutku olduğunu söyleyen Sema Güral Sürmeli, "Bu sanata duyduğum merak çocukluğumda başladı. O zamanlar aile işi olarak kereste ve maden işiyle ilgileniyorduk. Ancak ben daha küçük bir çocukken bile bahçedeki çamurları kendimce şekillendirip kiremitten fırında pişirirdim," şeklinde konuşarak sevdiği işle uğraşmanın kişiyi daha başarılı kıldığına değindi.

Sevdiği işle uğraşmanın tek başına yeterli olmayacağını belirten Sürmeli, kişinin kendini geliştirmesinin ve farklı yönlerini ortaya koymasının da etkili olduğunu vurguladı: "İnsanın sevdiği konuda ilerlemesi, branşlaşması son derece çok önemli. Ancak artık sadece üniversite mezunu olmak yeterli olmuyor. Başvuru yapan herkes üniversite mezunu olduğundan biz de işe alımlarımızda onları farklılaştıran özelliklere bakıyoruz. İş dünyası artık çok acımasız. Aslında işsizlik diye bir şey yok. Kendini iyi yetiştiremeyen insan var."

Sema Güral Sürmeli belli bir konuda uzmanlaşmanın da önemine değinerek bunun da başarıyı artıran faktörlerden bir tanesi olduğunu belirtti. Sürmeli, bu konudaki konuşmasına, idolü olarak gördüğü babası, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral'ın sözlerinin kendisine yol gösterdiğini vurgulayarak devam etti: "Babam bize hep 'Bir konuda çok iyi olun,' derdi. 'Bir işi çok iyi yapın ki, o konuda en iyisi olun,' şeklindeki konuşması beni çok etkilemiştir. O yüzden siz de bir konuda çok iyi olun." - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahyalı İş Kadını Sema Güral Sürmeli: 'Aslında İşsizlik Diye Bir Şey Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement