Iğdır'da Kuran ve Sünnet Bağlamında Samimiyet Paneli - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Kuran ve Sünnet Bağlamında Samimiyet Paneli

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Iğdır'da, Kuran ve Sünnet Bağlamında Samimiyet konulu panel düzenlendi.

15.04.2014 10:33

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Iğdır'da, "Kuran ve Sünnet Bağlamında Samimiyet" konulu panel düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi'ndeki gerçekleştirilen programa Vali Davut Haner, Jandarma Komutanı Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Belediye Başkanı Murat Yikit, Müftü Cüneyt Kulaz ile vatandaşlar katıldı.

Kulaz, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum'un eğitim, sevgi ve muhabbet aşk-ı nebi haftası olduğunu anımsatan Kulaz, şöyle devam etti:

"Bu haftada bir rahmet, bereket ve huzur mevsimi oluşmaktadır. Kutlu doğum nurlu doğumdur ve rahmetin tecellisidir. Hz. Peygamberi bu vesile ile anmak, bize güzel bir hayat oldu. O bizim gözümüzün nuru, başımızın tacı kalplerimizin miracı, alemlere rahmet, kainatın efendisi, ümmetinin ve ashabının önderidir. Her yıl Hz. Peygamberin doğum yıl dönümünde bir konu ele alınarak insanlarımız bilinçlendirilmektedir. Din samimiyettir. Bütün peygamberlerin hayatından samimiyetin örneklerini, Hz. Peygamberimizin hayatında görmek mümkündür ve 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' şeklinde buyurmaktadır. İlk peygamberden, sonuncusuna kadar değişmeyen inanç esasları, insana samimiyetle huzuru yaşatması içindir. Hz. Peygamberimiz dinin samimiyet olduğunu buyuruyor. Dini hayatın manevi hazzından yararlanmak da ancak samimiyet göstererek elde edilebilir."

Açılış konuşmalarının ardından davetlilere tasavvuf musikisi dinletildi.

Panelde, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit ile öğretim görevlileri Mustafa Harun Kıylık ve Ekrem Uysal'da günün önemini anlatan konuşmalar yaptı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Kuran ve Sünnet Bağlamında Samimiyet Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement