Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Siverek Halk Kütüphanesi yetkilileri, "Kütüphaneler Haftası" etkinlikleri kapsamında, ağaçların dallarına kitaplar astı.

02.04.2015 18:09

Siverek Halk Kütüphanesi yetkilileri, "Kütüphaneler Haftası" etkinlikleri kapsamında, ağaçların dallarına kitaplar astı.

El Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda hafta dolaysıyla öğrencilere yönelik "Okuma ve Öğrenme Zekayı Geliştirir" konulu konferans düzenlendi.

Yazar Ali Erkan Kavaklı, konferansta yaptığı konuşmada, okumanın önemli olduğunu fakat daha önemlisinin anlayarak okumak gerektiğini söyledi.

İnsanın spor yaparak vücudunu, okuyarakta beyinini geliştirdiğini anlatan Kavaklı, "Beyninizi tatil etmeyin beyinin tatili yok. Siz tatildeyken yeme ve içme eylemini yapıyorsunuz o zaman tatildeyken beyin gıdası olan okuma eylemini de gerçekleştirin ve bol bol okuyun okumak zekanızı geliştirir. Gelişen bir toplumun temeli okumakla oluşturulur" şekilde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanına giden kütüphane yetkilileri, okuma alışkanlığını yayınlaştırmak için kaymakamlıktan temin ettikleri 300 kitabı buradaki ağaçların dallarına astı.

Okullardan çıkan öğrenciler, ağaçlarda bulunan kitaplardan aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement