Kuzuların Sessizliği' Çetesine 10 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Kuzuların Sessizliği' Çetesine 10 Tutuklama

Kuzuların Sessizliği\' Çetesine 10 Tutuklama

Iğdır'da koyun, kuzu ve inek çalan kendilerine de 'Kuzuların Sessizliği' adını veren çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'u tutuklandı.

30.12.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da koyun, kuzu ve inek çalan kendilerine de 'Kuzuların Sessizliği' adını veren çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'u tutuklandı.

Iğdır merkez ve köylerinde sık sık meydana gelen hayvan hırsızlıkları üzerine 2 ay önce teknik takip başlatıldı. Hayvan yetiştiricilerin korkulu rüyası olan ve koyun, kuzu, ineklerini çalan 'Kuzuların Sessizliği' çetesine yönelik operasyonda 12 kişi, 60 kuzu- koyun ve 4 inekle yakalandı. Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın yönettiği operasyonda yakalanan 12 kişi, Emniyet'teki sorgunun ardından Adliyeye gönderildi.

Kendilerine, psikopat doktor Hannibal Lecter karakterine can veren Anthony Hopkins ve Jodie Foster'ın oynadığı 'Kuzuların Sessizliği' filminin ismini veren çetenin çaldıkları hayvanları, komşu illere götürerek ucuz fiyatla piyasaya sürdükleri belirlendi. Adliyeye çıkarılan 12 kişiden M.T., M.A., E.A., A.K., C.K., K.T., F.B., F.A., T.Y. ve H.A.  mahkeme tarafından tutuklanarak Iğdır Cezaevi'ne gönderildi. S.D. ile R.A., ise tutuksuz yargılanmak üzere  serbest bırakıldı.

Öte yandan sağlık kontrolünden geçirilmek üzere geniş güvenlik önlemi altında Iğdır Devlet Hastanesine götürülen 'Kuzuların Sezsizliği' çete üyelerine vatandaşlar tepki gösterdi. Başarılı bir operasyona imza atan ve suçluları yakalayan polisler ise vatandaşlar tarafından alkışlandı.

- Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzuların Sessizliği' Çetesine 10 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement