Lg Yeni Telefonunda Kendi Nuclun İşlemcisini Kullanacak - Son Dakika
Teknoloji

Lg Yeni Telefonunda Kendi Nuclun İşlemcisini Kullanacak

Lg Yeni Telefonunda Kendi Nuclun İşlemcisini Kullanacak

Samsung ve Apple gibi devlerin yanına bir türlü yaklaşamayan LG, çareyi telefonlarında kendi NUCLUN işlemcisini kullanmakta buldu.

25.10.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung ve Apple gibi devlerin yanına bir türlü yaklaşamayan LG, çareyi telefonlarında kendi NUCLUN işlemcisini kullanmakta buldu.

Kore'li teknoloji devlerinden LG Electronics, akıllı telefon pazarındaki büyük rekabette bir adım daha ilerleyebilmek için kendi tasarımı ve üretimi olan mobil işlemcileri devreye sokmaya karar verdi. "NUCLUN" adındaki işlemci sekiz çekirdeğe sahip, hızlı LTE-A Cat.6 veri bağlantısını destekliyor ve düşük enerji tüketimi ile yüksek performans vaadediyor.

NUCLUN özünde multitask işlemler için özelleştirilmiş "ARM big.LITTLE" teknolojisi barındıran bir model. Bu işlemci içinde yüksek performans için dört adet 1.5 GHz ARM Cortex A15 çekirdek ve daha az güç isteyen yan işlemler için dört adet 1.2 GHz hızında ARM Cortex A7 çekirdeği beraber bulunduruyor. O anda telefonun ihtiyacı olan yüksek performans ise A15 çekirdekler öne çıkıyor, enerji tüketimi modu ve az güç isteyen işlemler ve uygulamalar için devreye A7 çekirdekler giriyor.

LG'nin açıklamasına göre NUCLUN işlemci ilk kez LG G3 Screen isimli yeni telefonda kullanılacak. G3 Screen şimdilik sadece Kore pazarında satışa çıkacak, Kore dışında satılıp satılmayacağı belli değil. Ama bazı kaynaklar işlemcinin LG G4 akıllı telefonda kullanılacağını da belirtiyorlar.

NUCLUN işlemci kullanacak G3 Screen'in teknik özellikleri ise aşağıdaki gibi:

İşlemci: NUCLUN Octa-Core (1.5 GHz Quad-Core + 1.2 GHz Quad-Core)

Ekran: 5.9 inç Full HD IPS

Bellek: 2GB RAM

Depolama: 32GB eMMC/ MicroSD desteği

Ana Kamera: 13MP OIS+

Ön Kamera: 2.1MP

Batarya: 3,000 mAh

İşletim Sistemi: Android 4.4 KitKat

Boyut: 157.8 x 81.8 x 9.5 mm

Ağırlık: 182 gram

Ağ: LTE-A Cat.6

Renk: Siyah/ Beyaz

Bu arada LG diğer kullanıcı elektroniği alanlarında da boş durmuyor, WebOS kullanan LG akıllı saat de yolda gibi görünüyor.

The post LG Yeni Telefonunda Kendi NUCLUN İşlemcisini Kullanacak appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Lg Yeni Telefonunda Kendi Nuclun İşlemcisini Kullanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement