Liseli Öğrencilerden Yetim Çocuklara Barbekü Partisi - Son Dakika
Yerel

Liseli Öğrencilerden Yetim Çocuklara Barbekü Partisi

Liseli Öğrencilerden Yetim Çocuklara Barbekü Partisi

Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören yetim çocuklara barbekü partisi düzenledi.

02.06.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören yetim çocuklara barbekü partisi düzenledi. Barbekü partisine liseli öğrenciler, yetim çocuklarla birlikte oyunlar oynayarak, hoş vakit geçirdi.

Yapmış oldukları örnek davranışla gönüllerde taht kuran Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören yetim çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kendi aralarında topladıkları parayla, yetim çocukları sinemayla buluşturan Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, bu kez de barbekü partisi düzenledi. Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte Erikçe Parkı'na gelen yetim çocuklar, ağabey ve ablalarıyla çeşitli oyunlar oynadı. Yetim çocukların mutluluklarına ortak olan lise öğrencileri, onlar ile birlikte unutulmaz bir gün geçirdi. Yetim çocuklar daha sonra hazırlanan öğlen yemeği ile birlikte piknik yaptı.

ONLARIN MUTLU OLMASI BİZLERİ DE ZİYADESİYLE MUTLU EDİYOR

Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ufuk Aktaş, "Geçtiğimiz yıllarda Üniversite'de toplumsal duyarlılık adına bir ders almıştık. Onun devamı olarak, yetim kardeşlerimizin diğer insanlarla kaynaşmasını içeren onların toplumdan soyutlanmasının önüne geçmek adına böyle bir uygulama başlattık. Eğitim verdiğim Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesinde öğrencilerime bu konuyu paylaştığımda onlarda bana destek vermek istediler. Bende, Şehitkamil Belediyesi ile irtibata geçerek, yetim kardeşlerimize yönelik etkinlik yapmak istedik. Belediyemizin de onayıyla birlikte, öğrencilerim kendi aralarında topladıkları paralarla, yetim kardeşlerimizi ilk önce sinema ile buluşturdu. Bugün yine yetim kardeşlerimize yönelik barbekü partisi düzenledik. Onlarla birlikte Erikçe Parkı'nda hoş vakit geçiriyoruz. Onların mutlu olması bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben buradan Şehitkamil Belediye Başkanına da çok teşekkür etmiyorum. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'u açmış olduğu Yetim Koordinasyon Merkeziyle biz bu kardeşlerimizi tanıdık, onların varlığından haberimiz oldu. Kendisi de bizlere bu çalışmamızda çok yardımcı oluyor. Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerime de çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bu projeye en çok destek verenlerdir. Kendi okul harçlıklarından topladıkları paralarla yetim kardeşlerine bu tür etkinlikleri düzenliyorlar. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımızı sık sık yapmaya gayret göstereceğiz" dedi.

ÇOK GÜZEL BİR GÜN OLDU

Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ise, "Bugün yetim kardeşlerimiz ile birlikte piknik yapıyoruz. Onlara elimizden geldiğince destek çıkmaya çalışıyoruz, yanlarında olmaya çalışıyoruz. Burada yetim kardeşlerimizle birlikte oyunlar oynayarak, onların mutluluklarına ortak oluyoruz. Hem bizler için hem de yetim kardeşlerimiz için çok güzel bir gün oluyor. Gerçekten çok faydalı bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Bu projenin diğer arkadaşlarımıza da örnek olabileceğini düşünüyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan başta rehber hocamız Ufuk beye, Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğluna çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AĞABEYLERİMİZE VE ABLALARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kendileri için düzenlenen piknikten dolayı mutlu olduklarını dile getiren yetim çocuklar ise, "Bugün ağabeylerimiz, ablalarımız bizler için güzel bir piknik düzenlediler. Burada ağabeylerimizle, ablalarımızla oyunlar oynuyoruz, ip atlıyoruz, çok eğleniyoruz. Bizim için çok güzel bir gün oldu. Burada onlarla birlikte gönlümüzce eğleniyoruz. Bizlere saygı duydukları, sevgi gösterdikleri için ve bize bu pikniği düzenledikleri için ağabeylerimize ve ablalarımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseli Öğrencilerden Yetim Çocuklara Barbekü Partisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement