Londra'da Son Dört Yılda Bin Çocuk Taciz veya Tecavüze Uğradı - Son Dakika
Dünya

Londra'da Son Dört Yılda Bin Çocuk Taciz veya Tecavüze Uğradı

Londra\'da Son Dört Yılda Bin Çocuk Taciz veya Tecavüze Uğradı

Londra'daki okul, kreş ve okulların çevresinde son dört yıl içinde binden fazla taciz ve tecavüz olayının yaşandığı açıklandı.

29.08.2016 10:32  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında elde edilen verilere göre, Metropolitan Polisi, son dört yıl içinde okul ve kreşlerde binden fazla cinsel taciz ve tecavüz vakasını kayıtlarına geçti. Bunlardan 83'ü tecavüzle ilgili soruşturma. Kalan 921'i cinsel saldırı ve cinsel taciz.

YÜZDE 15'İ CRAYDON BÖLGESİNDE

Metropolitan Polisi, bin dört soruşturmanın tamamının öğrencilere yönelik eylem olmadığını, okul çevresinde gerçekleştirilen suçları da kapsadığını vurguladı. Tecavüzle ilgili soruşturmanın yüzde 15'inin Güney Londra'nın Craydon bölgesinde gerçekleştirildiğini belirten polis, Haringey bölgesinde sekiz, Lewisham'da yedi tecavüzün soruşturulduğunu belirtti. Cinsel taciz olaylarının en çok yaşandığı bölgeler ise Lewisham ve Greenwich.

Bu verilerin bir tür 'uyarı' olarak dikkate alınması gerekliliğini belirten polis, öğretmen ve öğrenci velilerini dikkatli olmaları yönünde uyardı. Polis ayrıca, öğrencilerin cinsel taciz konusunda eğitilmesi gerektiğini açıkladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Londra'da Son Dört Yılda Bin Çocuk Taciz veya Tecavüze Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement