Macaristan'da Sığınmacı Referandumuna Karşı "İnsanı Gör" Etkinliği - Son Dakika
Dünya

Macaristan'da Sığınmacı Referandumuna Karşı "İnsanı Gör" Etkinliği

Avrupa Birliği (AB) kotaları çerçevesinde payına düşen sığınmacıları istemeyen Macaristan hükümeti, konuyu bu Pazar referanduma götürüyor.

01.10.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) kotaları çerçevesinde payına düşen sığınmacıları istemeyen Macaristan hükümeti, konuyu bu Pazar referanduma götürüyor. "Sığınmacı referandumu"na karşı çıkan yüzlerce kişi başkent Budapeşte'de parlamento binası önünde toplandı.

"İnsanı gör" adlı etkinliğin organizatörleri "Halep" ismini verdikleri bu sanatsal çalışmayla savaşın kurbanlarını anıyor: "Bu resim referandum olarak adlandırılan o aptalca girişimden çok daha etkili bir mesaj veriyor. Böyle bir referandumun yapılması ülkemin tarihinde bir utanç. Bu girişimin çok derin yaralar açacağını ve bu yaraları sarmaya başlamamız gerektiğini düşünüyorum."

Macaristan'da muhalifler Orban hükümetinin yolsuzluk skandallarını unutturmak için halkın dikkatini mülteci akınına çekmeyi çalıştığını düşünüyor:

"O mültecilerdeki kötü şeyleri değil onların insani yönlerini görmeliyiz ve son birkaç aydır nefret kampanyası hazırlayan ve yürüten hükümete bu konuda katılmıyoruz."

"İnsanların fanatiklere dönüştürülebildiğini görüyoruz ki bu çok korkunç ve özellikle de kucağımdaki bu bebeğin daha normal bir ülkede yaşamasını istiyoruz. Bu yüzden de bugün burada olmak önemli."

Bu etkinliğin organizatörleri "Halep" adlı çalışmanın kentte barış sağlanana kadar tüm dünyayı gezmesini istiyor. Tablonun ilk durağı Sırbistan olacak.

euronews Budapeşte'deki gelişmeleri yakından takip ediyor: "Burada konuştuğumuz insanların çoğu referandumda oy kullanmama kararı aldıklarını söyledi. Pazar günü düzenlenecek referandumda onların çoğunlukta olup olmayacağını göreceğiz."

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 01 Ekim 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Macaristan'da Sığınmacı Referandumuna Karşı 'İnsanı Gör' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement