Madagaskar'daki Ulusal Uzlaşma Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Madagaskar'daki Ulusal Uzlaşma Görüşmeleri

Madagaskar'ın eski devlet başkanları Albert Zafy ve Andry Rajoelina, 2 ay önce başlatılan ulusal uzlaşma görüşmelerinden çekildiğini açıkladı.

20.02.2015 11:14

Madagaskar'ın eski devlet başkanları Albert Zafy ve Andry Rajoelina, 2 ay önce başlatılan ulusal uzlaşma görüşmelerinden çekildiğini açıkladı.

MAPAR Partisi'nin Sözcüsü Pierre Holder Ramaholimasy, bugüne dek yapılan görüşmelerde üzerinde durulması gereken sorunların ele alınmaması ve mevcut hükümetin anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle 2 eski devlet başkanının uzlaşma masasından çekildiğini belirtti.

Mevcut Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina, eski devlet başkanları Didier Ratsiraka ve Marc Ravalomanana ile uzlaşma görüşmelerinin sürdüğü açıklandı.

Uzlaşma masasından çekilen Rajoelina, partisi mecliste çoğunluğa sahip olduğundan, Hava Kuvvetleri Tugay Komutanı Jean Ravelonarivo'nun başbakan olarak görevlendirilmesine karşı çıkıyor. Zafy ise uzlaşma girişiminin yasal olması için Ulusal Uzlaşma Konseyi'nin kurumsallaştırılmasını istiyor.

Ülkede 2009-2013 yıllarında 5 yıl süren siyasi krizden sonra uluslararası toplum, ulusal uzlaşma talep etmişti. Kiliseler Konseyi (FFKM), sürgünde olduğu Güney Afrika'dan 4 ay önce ülkesine dönen eski Madagaskar Devlet Başkanı Marc Ravalomana'nın dönüşünü fırsat bilerek aralıkta ulusal uzlaşmayı başlatmıştı. Uzlaşmaya eski 4 devlet başkanı katılıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Madagaskar'daki Ulusal Uzlaşma Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement