Madde Bağımlılığıyla Mücadele İçin 10 Bin 355 Kişiyle Görüşülecek - Son Dakika
Güncel

Madde Bağımlılığıyla Mücadele İçin 10 Bin 355 Kişiyle Görüşülecek

Madde Bağımlılığıyla Mücadele İçin 10 Bin 355 Kişiyle Görüşülecek

'Diyarbakır İli Madde Kullanımı Riski Alan Araştırması Projesi' kapsamında 10 bin 355 kişiyle görüşüp koruyucu ve önleyici çalışmalar için veri toplayacak anketörlere eğitim verildi.

19.12.2014 20:24

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Amed Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu bileşenleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın katkısı ile hazırladığı 'Diyarbakır İli Madde Kullanımı Riski Alan Araştırması Projesi' kapsamında 10 bin 355 kişi ile görüşme yapacak. Görüşmeleri gerçekleştirecek olan anketörlere ise görüşmelerinde yaşanan sıkıntılar ve nasıl aşılacağı konusunda eğitim verildi.

Madde bağımlılığı alan araştırması koordinatörlüğü görevini üstlenen Dicle Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Oto ve Dicle Üniversitesi Halk Sağlığı Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Palanci, anketleri yapacak olan anketörlerle bir araya geldi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Gösteri Salonu'nda toplanan anketörlere yönelik yapılan eğitimde, anket görüşmelerinde yaşanan sıkıntılar ve karşılaşılabilecek sıkıntıların nasıl aşılacağı konusunda bilgi verildi.

20 Aralık 2014 tarihinde başlayacak olan anket çalışması, Diyarbakır merkez ve 17 ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde planlandı. SAMER 'e (Sosyal ve Siyasal Araştırma Merkezi) yaptırılacak olan alan araştırması, sosyal risklerin başında gelen madde bağımlılığının nedenlerini, kullanım biçimlerini, kullanım sıklığını, yaygınlığını yaş aralıklarını birçok boyutu ile ortaya çıkaracaktır. Alan araştırması sonuçları ile madde bağımlılığına karşı koruyucu ve önleyici sosyal çalışmalar bilimsel ve ölçülebilir bu verilerin ışığında gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan çalışmayla Diyarbakır İli Madde Kullanımı Riski Alan Araştırması Projesi, çocuk, gençlik, kültür, sağlık alanlarında çalışan yerel yönetimler başta olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine Diyarbakır'da madde bağımlılığı riski ile ilgili geniş bilgi sağlayacak. Elde edilen veriler doğrultusunda yürütülen çalışma programları, eylem planları güncellenecek, toplumda ve ilgili kurumlarda konuya ilişkin farkındalık artacak.

Çalışmanın bir diğer dikkat çeken boyutu ise alan araştırmasının sonunda her ilçe için ayrı ayrı veriler elde edilecek. Dolayısıyla her bir ilçe için önleyici ve koruyucu sosyal politikalar bir diğer ilçeye göre farklılıklar taşıyabilecek. Yöntem itibari ile daha önce büyükşehirlerde yapılan araştırmalarda il genel olarak ele alınırken, ilk kez Diyarbakır'da hem il sınırı hem de ilçe sınırlarının verileri aynı anda görülebilecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Madde Bağımlılığıyla Mücadele İçin 10 Bin 355 Kişiyle Görüşülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement