Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle Tedavi Olamayan Genç Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle Tedavi Olamayan Genç Yardım Bekliyor

Doğuştan geçirdiği rahatsızlık nedeniyle konuşmakta ve yürümekte güçlük çeken 19 yaşındaki Mustafa Çalık, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor.

09.09.2014 12:25

Doğuştan geçirdiği rahatsızlık nedeniyle konuşmakta ve yürümekte güçlük çeken 19 yaşındaki Mustafa Çalık, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor. Baba Haydar Çalık, emekli maaşı dışında hiçbir geliri olmadığını belirterek, oğlunun tedavisi için hayırseverlerden yardım istedi.

Doğuştan rahatsızlığı nedeniyle yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken Bartınlı 19 yaşındaki Mustafa Çalık, tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor. 18 yaşına kadar rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören ve 18 yaşında geçirdiği havale nedeniyle 5 ay yatalak olarak hayata tutunan Mustafa'nın ailesi, oğullarının özel bir hastanede tedavi edilebileceğini öğrenince soluğu İstanbul'da aldı. 2 yıl boyunca İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gören gencin hastane masrafları, spor camiasının önemli isimlerinden Mustafa Denizli tarafından karşılandı. Doktorların Mustafa'nın sessiz ve sakin bir yerde hayatını sürdürmesi gerektiğini belirtmeleri üzerine ailesi çareyi köye ev yaptırmakta buldu. Baba Haydar Çalık, oğlunun tedavisi için köyde ahşaptan ev yaptı. Emekli maaşı dışında hiçbir geliri olmadığını belirten Haydar Çalık, oğlunun ömür boyu kullanmak zorunda bir ilacı olduğunu fakat ilacın devlet tarafından karşılanmadığını belirterek, hayırseverlerden yardım istedi.

Her ay Bartın'dan İstanbul'a gelmek zorunda olduklarını belirten aile, oğullarının rahatsızlığı nedeniyle otobüsle seyahat edemediklerini, özel uçak tuttuklarını ifade etti. Baba Haydar Çalık, 1999 yılında geçirdiği kaza sonucunda sağ elini yüzde 60 oranında kullanamadığını dile getirerek, zor günler geçirdiklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle Tedavi Olamayan Genç Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement