Taliban'ın Okula Gittiği İçin Öldürmek İstediği Malala Milyoner Oldu - Son Dakika
Dünya

Taliban'ın Okula Gittiği İçin Öldürmek İstediği Malala Milyoner Oldu

Taliban\'ın Okula Gittiği İçin Öldürmek İstediği Malala Milyoner Oldu

Taliban'ın okula giden Pakistanlı kızlara düzenlediği saldırıda başından yaralanan Malala hayat hikayesini anlatarak servet sahibi oldu.

30.06.2016 16:47  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taliban'ın, Pakistanlı kızların okula gitmesi için sürdürdüğü mücadele nedeniyle saldırı düzenlediği Nobel Barış Ödülü sahibi aktivist Malala Yusufzay'ın ailesinin, genç kadının biyografi kitabı 'Ben Malala' ve konuşmalarından milyonlarca sterlin kazandığı belirtildi.

DÜNYANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE KONUŞMA DÜZENLİYOR

Times muhabiri Fariha Karim'in haberine göre, bir süredir dünyanın çeşitli bölgelerinde konuşmalar düzenleyen ve hayatını anlattığı bir kitabı da bulunan Malala'nın ailesiyle birlikte sahip olduğu şirket geçen yıl ağustos ayında bankada 8.5 milyon TL'si bulunuyordu.

2014 YILINDA 772 BİN TL GELİR VERGİSİ ÖDEDİ

Sun gazetesinden Stephen Moyes de Malala'nın 2014 yılında 772 bin TL gelir vergisi ödediğini aktardı.

OKULDAN EVE DÖNERKEN BAŞINDAN VURULMUŞTU

Taliban'ın güçlü olduğu Svat Vadisi'nde yaşayan 18 yaşındaki Malala, 9 Ekim 2012 tarihinde okuldan eve dönerken Taliban'ın düzenlediği silahlı saldırıda başı ve boynundan vurulmuştu.

2014 YILINDA NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Taliban militanlarıyla yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlattığı yazıları ve bölgedeki genç kadınlar için verdiği mücadeleyle tanınan Malala, 2011 yılında Pakistan hükümetince verilen 'Ulusal Barış Ödülü'ne, 2014 yılında da Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

KONUŞMA BAŞINA 440 BİN TL ALIYOR

Washington'daki Institute for Policy Studies genç kadının konuşma başına 440 bin TL istediğini belirtirken, Malala'nın sözcüsü MailOnline'a yaptığı açıklamada ailenin 2013 yılından bu yana 1 milyon dolar'a yakın bağışta bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Taliban'ın Okula Gittiği İçin Öldürmek İstediği Malala Milyoner Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ABİDE İ HÜRRİYET: 4 4 4 sistemi cok iyi bir sistem bence bu talibanlar icin. Ilk 4 yildan sonra eger yobaz bir baba isen kizini okula gondermeyebilirsin. Akp yapti. Oleyyyy. Akp yaparsa tam yapar 7 5 Yanıtla
  • ABİDE İ HÜRRİYET: Turkiyede boyle hikayeler cok 8 2 Yanıtla
  • Dede: Bizde patlayan bombalardan kurtulan yaralılar ile mi konuşup kitap yapsak 4 1 Yanıtla
  • Amed serhildan: Adamlar en azindan bağişta bulunuyir bakin 1 milyon dola bağiştan bahs ediliyor.. bizim zanginler daha nasil çalsamda dünyayi satin alsamin peşinde... 4 0 Yanıtla
  • Yildo: Neyin pesindesiniz kari milyoneer oldu sayenizde 0 0 Yanıtla

Advertisement