Malatya'daki Sahte Raporla Kürtaj İddiası - Son Dakika
Güncel

Malatya'daki Sahte Raporla Kürtaj İddiası

Malatya'da, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları" iddiasıyla aralarında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı eski başkanı Prof.Dr.Ö.Ç'nin de bulunduğu 12 kişi hakkında hazırlanan...

10.04.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları" iddiasıyla aralarında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı eski başkanı Prof. Dr. Ö.Ç'nin de bulunduğu 12 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmus Şad'ın hazırladığı iddianamede, Ö.Ç. ve bir özel hastanenin başhekimi Doç. Dr. Ş.H'nin, yasal sınırın üstündeki gebelikleri para karşılığı sonlandırmak suretiyle rüşvet aldıkları ileri sürüldü.

Ö.Ç'nin, hastalarıyla iradeleri dışında cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen iddianamede, her iki doktorun, suç teşkil eden eylemlerinde birbirlerine hasta gönderdikleri iddiasına yer verildi.

Ö.Ç'nin, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı başkanlığını yaptığı dönemde bölümdeki tek profesör olduğu, daha önce aynı birimde görev yapan Ş.H'nin ise buradan ayrılıp özel bir hastanede çalışmaya başladığı belirtilen iddianamede, Ö.Ç'nin bulunduğu makamı, rüşvet, cinsel saldırı, görevi kötüye kullanma ve kürtaj suçlarında kullandığı öne sürüldü.

Ö.Ç'nin, özellikle tüp bebek tedavisi ve nitelikli müdahale gereken durumlarda hastaların çaresizliğinden ve güç durumda olmalarından faydalandığı da iddia edildi.

Doktorlar Ö.Ç. ve Ş.H'nin, 24 haftalık hamile bir kadının gebeliğini sonlandırmayla ilgili telefon görüşmesinin ayrıntılarına iddianamede yer verildi.

Malatya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla, Ö.Ç'nin odasına kamera yerleştirildiği belirtilen iddianamede, söz konusu kamera kayıtlarında Ö.Ç'nin cinsel taciz, hastalarıyla rızaları dışında cinsel ilişkiye girme ve rüşvet görüntülerinin bulunduğu ifade edildi.

Ö.Ç'nin, yaklaşık 6 aylık gebeliği 10 bin lira karşılığında sonlandırdığı, rüşvet alırken suçüstü yakalandığı ileri sürülen iddianamede, şüphelinin suçlamaları reddettiği belirtildi.

Doç. Dr. Ş.H'nin ise kürtaj yaptığı kadınlara ilişkin hastane kayıtlarını değiştirdiği, kendisine menfaat sağlayarak çalıştığı özel hastaneyi dolandırdığı, ayrıca rüşvete ve kürtaja aracılık ettiği iddia edildi.

İddianamede ayrıca Ö.Ç'nin banka hesaplarında 2 milyar 738 milyon 638 bin 33 lira, Ş.H'nin ise 6 ayrı banka hesabında 365 milyon 183 bin 30 lira bulunduğu belirtildi.

Ö.Ç'nin makamını kullanarak yasa dışı yollarla yaptığı kürtajlardan ve ameliyatlardan ücret almak suretiyle kazanç elde ettiği, bölüm başkanı ve profesör olmasının rüşveti kolaylaştırdığı, ileri gebeliklerin sonlandırılmasında para aldığı ileri sürülen iddianamede, Ö.Ç'nin 20 yıldan 60 yıla, Ş.H'nin ise 11 yıldan 29 yıla kadar hapisle cezalandırılması; iki doktorun da banka hesaplarına el konulması talep edildi.

Malatya'da, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları" iddiasıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.Ç., Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanenin iki çalışanı, 3 Ocak'ta tutuklanmıştı. - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'daki Sahte Raporla Kürtaj İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement