Malatyalılar Artık Yere Tükürmüyor" Çalışması - Son Dakika
Yerel

Malatyalılar Artık Yere Tükürmüyor" Çalışması

Malatyalılar Artık Yere Tükürmüyor" Çalışması

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve İnönü Üniversitesi Din Kültürü Bölümü öğrencileri işbirliği ile çevre alanında özellikle sokak temizliği konusunda farkındalık uyandırmak amacıyla “Malatyalılar Artık Yere Tükürmüyor” konulu bir çalışma başlatıldı.

08.04.2014 14:35

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve İnönü Üniversitesi Din Kültürü Bölümü öğrencileri işbirliği ile çevre alanında özellikle sokak temizliği konusunda farkındalık uyandırmak amacıyla "Malatyalılar Artık Yere Tükürmüyor" konulu bir çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda Din kültürü Bölümü öğrencileri Rüveyda Atlı, Kübra Fedakar, Hatice Kübra Atlı, Hüseyin Karaköse, Musa Torun, Selahattin Sürmeli bir basın açıklaması yaptılar.

Grup adına açıklama yapan Rüveyda Atlı, Malatya da yaşam sürdürenlerin çevre duyarlılığı gelişmiş olmasına rağmen, yerlere tükürme konusunda olumlu bir mesafe kaydedemediklerini bundan dolayı büyük bir rahatsızlık duyduklarını belirtti. Tükürmenin kültürel anlamda olumsuzluğu, aşağılamayı çağrıştırdığını söyleyen Atlı, "Sokaklara tükürmek kentin yüzüne tükürmekten farksızdır" dedi.

Yere tükürmenin tüberküloz, verem, grip, bronşit, zatüre gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açtığını vurgulayan Atlı, bu amaçla kamuoyunu bu yönde bilinçlendirmek ve bir farkındalık uyandırmak istediklerini söyledi.

Çevre korunmasının sadece çevre kurumlarına ve derneklerine has bir görev olmadığını, çevre bilincinin hepimizde olması gerektiğini kaydeden Atlı, "Çevreyi korumak insanlığa, inandığımız dini ve ahlaki değerlere, tarihe, kültüre, hukuka, insan haklarına, demokrasiye yani insan olmaya saygıdır" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler kent merkezinde konu ile ilgili dikkat çekici afişler dağıttılar. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatyalılar Artık Yere Tükürmüyor' Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement