Malezya'da Cohor Sultanı'ndan Siyasetçilere Uyarı - Son Dakika
Güncel

Malezya'da Cohor Sultanı'ndan Siyasetçilere Uyarı

BANDA Malezya'nın Cohor eyaleti Sultanı İbrahim, siyasetçilere kendi beceriksizliklerini örtmek için ırk ve din temelli yaklaşımları kullanmaktan uzak durmaları uyarısında bulundu.

28.12.2015 06:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BANDA Malezya'nın Cohor eyaleti Sultanı İbrahim, siyasetçilere kendi beceriksizliklerini örtmek için ırk ve din temelli yaklaşımları kullanmaktan uzak durmaları uyarısında bulundu.

The Star gazetesine verdiği mülakatta, siyasetçilerin halka hizmeti öncellemeleri gerektiğine işaret eden Sultan İbrahim, siyasilerin dini ve etnik çoğulluğa dayanan Malezya toplumunu parçalamaya yöneltilmiş yaklaşımlarından kaçınmaları gerektiğini söyledi.

İbrahim, "Siyasetçiler, kendi beceriksizliklerini örtmek amacıyla ırk veya din temelli konuları gündeme taşıyarak halkın hassasiyetleriyle oynamamalıdır" dedi.

Sultan İbrahim, böyle bir durumla karşılaşması halinde kim olursa olsun Cohor eyaletindeki herhangi bir siyasetçi hakkında mahkemeye başvurmaktan çekinmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Ülkede çeşitli siyasetçilerin son dönemde ırk ve din temelli açıklamaları gündemde önemli yer işgal etmeye ve gerginlikler yaşanmasına neden oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da Cohor Sultanı'ndan Siyasetçilere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement