Maltepe Üniversitesi'nde Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Maltepe Üniversitesi'nde Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı

Maltepe Üniversitesi'nde Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandıİSTANBUL, (DHA)- DÜNYA Sosyal Hizmet Günü'nün bu yılki teması 'toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi' oldu.

22.03.2017 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Üniversitesi'nde Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandı

İSTANBUL, (DHA)- DÜNYA Sosyal Hizmet Günü'nün bu yılki teması 'toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi' oldu.

Tema kapsamında Maltepe Üniversitesi'nde düzenlenen Dünya Sosyal Hizmet Günü Etkinliği'nde Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı'ndan (ÇEKÜL) Deniz Dinçel, İstanbul Ticaret Borsası'ndan Denizhan Dere ve Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Doç. Dr. Güncel Önkal, Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Yrd. Doç. Dr. Hale Meriç Karabekir, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Yrd. Doç. Dr. Neşe Şahin Taşğın çeşitli sunumlar yaptı.

Etkinlikte konuşan Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Şahin Taşgın, şunları söyledi:

" Maltepe Üniversitesi'nde ilk kez Dünya Sosyal Hizmet Gününün kutluyoruz. Dünya Sosyal Hizmet Günü bütün dünyada Sosyal Hizmet Uzmanları Uluslararası Federasyonu ve Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği tarafından 1983 yılından beri kutlanan bir gün. Bugünün amacını sosyal sorunlara dikkat çekmek, sosyal hizmet yararlanıcılarının seslerini duyurmak ve dünyanın farklı ülkelerinde ortak değerlerle çalışan sosyal hizmet uzmanlarının dayanışmasını artırmak olarak özetleyebiliriz. Şu anda Uzakdoğu'dan Amerika'ya dünyanın her yerinde sosyal hizmet uzmanları ve akademisyenleri ülkemizde ve dünyamızda yaşanan küresel, bölgesel ve ulusal sorunlara işaret ediyor ve bunları tartışıyorlar. Ayrıca mevcutta ne tür sosyal hizmetler yapıldığını herkesle paylaşıyorlar. Bu yılki temamız çerçevesinde çevresel sorunların yarattığı toplumsal sorunlar ve bunların insanların gündelik yaşamlarına etkisini konuşacağız. Biz de sosyal hizmet alanında çalışanlar olarak bu konularda ne tür çalışmalar yaptığımızı, bu konulara nasıl baktığımızı konuşmak, tartışmak ve birlikte düşünmek istiyoruz."

"SOSYAL HİZMET UZMANLARI OLARAK BİZİM BU ALANDA DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ LAZIM"

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Engelli Hizmetleri çalışanı ve İstanbul Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Yöneticisi Erkan Aktepe ise şöyle konuştu:

"Sosyal hizmetler alanı eskiden beri çok önemli bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde ise yeni yeni gelişiyor. Aslında eskide beri var ama son zamanlarda daha çok gelişiyor, yenileniyor ve insanlara daha iyi hizmet vermeye başlıyoruz. Mesela biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak şu anda hastanelerde, adliyelerde engelli hizmetleri, kurum bakımları, yaşlılar, çocuklar, istismar mağdurları gibi vakalara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Artık sosyal hizmetler çok daha hızlı gelişiyor. Sosyal hizmetin önemi insanlara ve mağdurlara kıt kaynaklarla hizmet ulaştırabilmek olduğu için bu anlamda çok değerli ve geliştirilmesi gereken bir alan diye düşünüyorum. Bakanlıklar tarafından çıkarılan yönetmelikler ve genelgelerde sosyal hizmet uzmanlarının daha çok işin içine katılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz sosyal hizmet uzmanları olarak bu alanın temsilcileriyiz. Bizim daha çok bu alan içine girip daha çok karar alabilmemiz, organizasyon ve projelerde daha önde durabilmemiz, bu hizmeti daha çok insana ulaştırabilmemiz gerektiğini düşünüyorum."

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: İstanbul)

Maltepe Üniversitesi\'nde Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maltepe Üniversitesi'nde Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement