Mamak'ta Larva ve Haşere Mücadelesi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Larva ve Haşere Mücadelesi Devam Ediyor

Mamak\'ta Larva ve Haşere Mücadelesi Devam Ediyor

Mamak Belediyesi yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı larva ilaçlamalarına aralıksız devam ediyor.

16.06.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı larva ilaçlamalarına aralıksız devam ediyor.

Mart ayının başında başlayan ilaçlama çalışmalarını geçtiğimiz yıl 3 araç ve 7 personelle yapan Mamak Belediyesi ilaçlamayı bu yıl 4 araç ve 8 personelle yapıyor. Mamak Belediyesi haşere mücadelesini Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlarla gerçekleştiriyor. Dumanlama yerine ilaçlamada en son sistem olan ULV yöntemi tercih ediliyor. İlaçlama çalışmaları pazar yerleri ve çöp konteynırları başta olmak üzere Mamak sınırları içerisinde bulunan tüm mahallelerde yapılıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte larva mücadelesine başladıklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Sinek ve haşerelere karşı yaptığımız ilaçlama çalışmaları Mamak'ta bulunan bütün mahallelerde devam ediyor. Vatandaşlarımızın sinek ve haşereden uzak bir yaz geçirmesini istiyoruz" dedi.

HAŞEREYLE MÜCADELEDE ÇÖPE DİKKAT

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 20.00 ile 22.00 arasında çıkarılması gereken çöpler zamanından önce dışarı çıkarılırsa eğer sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor. Mamak Belediyesi vatandaşlardan gelen taleplere göre de toplumsal alanlarda ilaçlama yapıyor. Vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149 ve 368 18 12 numaralı telefonlardan ilaçlama talep edebiliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Larva ve Haşere Mücadelesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement