Mamaklı Kadınların Emeği Kazanca Dönüşüyor - Son Dakika
Yerel

Mamaklı Kadınların Emeği Kazanca Dönüşüyor

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri sayesinde bambaşka bir hayata adım atan Mamaklı kadınlar, öğrendiklerini kazanca çevirmeye devam ediyor.

17.09.2015 11:33

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri sayesinde bambaşka bir hayata adım atan Mamaklı kadınlar, öğrendiklerini kazanca çevirmeye devam ediyor.

Başta aile merkezi kursiyerleri olmak üzere ev hanımları ve esnaflık yapan kadınlar hazırladıkları birbirinden değerli el emeği göz nuru ürünlerini Mamak Belediyesi Kültür Merkezi'nde her ayın ilk on beş günü Hanımeller Çarşısı'nda satışa sunuyor. Profesyonel ya da amatör el işi üretim yapan kadınlar açtıkları stantlarda hem uygun fiyatlarla ürünlerini satabiliyor hem de aile bütçelerine destekte bulunuyor. Belediye olarak geçici değil, kalıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kadın istihdamının artırılması adına aile merkezlerinde kadın kursiyerlere verilen eğitimlerin yanı sıra, üretilen el işi ürünlerin satışa sunulmasına da destek olduklarını belirtti.

MAMAKLI KADINLAR HANIMELİ ÇARŞISI'NA BEKLİYOR

Stantlarda yer alan ürünler arasında ahşap boyamadan, takı tasarımlarına, el örgüsünden sabun, keçe ve mefruşata kadar oldukça geniş yelpazede satış yapılıyor. Ayrıca yöresel yemekler ve kuru gıdalar da stantlarda yer alıyor. Bu durumdan oldukça memnun olduğu gözlenen Mamaklı kadınlar, kadınlara bir çağrıda bulunarak, kendilerine daha fazla destek vermelerini istediklerini belirtti.

2 üniversiteli çocuğunun harçlıklarını çıkarmak için örmeye devam ettiğini belirten Serpil Ezer, aile merkezi kurslarından da faydalandığını kaydederek, "Örmeye devam ediyorum. Çocuklarımın harçlıklarını çıkarırken aynı zaman da kendim için de sosyal terapi oluyor Hanımeller Çarşısı" dedi.

Hanımeller Çarşısı'nın çalışma hayatına katılamayan kadınlar için güzel bir fırsat olduğunu belirten Yeliz Yaşar da, "Ev ekonomimize destek oldu Hanımeller Çarşısı. Belediye Başkanımıza bize bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Tüm kadınları Hanımeller Çarşısı'na alışveriş yapmaya bekliyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamaklı Kadınların Emeği Kazanca Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement