Manchester City - Barcelona Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Manchester City - Barcelona Maçından Notlar

Liverpool'dan ayrıldıktan sonra ilk kez İngiltere'de sahaya çıkan Suarez, iki gol atarak takımına galibiyeti getirdi.

25.02.2015 07:43

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan yaz transfer döneminde Barcelona'ya giden Luis Suarez, İngiltere'de çıktığı ilk maçta 2 gol attı.

2011-2014 yılları arasında Liverpool'un formasını giyen Luis Suarez, 9 ay sonra İngiltere'de Manchester City'e karşı mücadele etti. Premier Lig'de oynadığı dönemde attığı goller kadar aldığı cezalarla da gündemden düşmeyen Uruguaylı futbolcu, geçen sezon ligin son haftasında Newcastle United'a karşı forma giymiş, ardından Temmuz ayında 75 milyon sterline Katalan ekibine transfer olmuştu.

2013-14 sezonunda attığı 31 golle sezonu gol kralı olarak tamamlayan Suarez, Liverpool formasıyla çıktığı toplam 133 maçta 82 kez rakip fileleri havalandırdı.

28 yaşındaki futbolcu, Liverpool'da oynadığı dönemde Manchester United'dan Evra'ya ırkçı sözler söylediği gerekçesiyle 8 maç, Chelseli Ivanovic'i ısırdığı için de 10 maç oynamama cezası almıştı.

Kırmızı kart geleneği bu yıl da bozulmadı

Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl da ikinci turda Barcelona ile eşleşen ve iki maçı da 10 kişi tamamlayan Manchester City, dün geceki maçı da 11 kişi bitiremedi.

Karşılaşmanın 74. dakikasında yaptığı faulun ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Clichy, takımını 10 kişi bıraktı.

Geçen sezon Barcelona ile oynanan ilk maçın 53. dakikasında Demichelis, rövanş maçının 78. dakikasında ise Zabaleta kırmızı kart görmüştü.

Yaya Toure, cezasını tamamladı

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda bu sezon sahalarında oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri maçta kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Yaya Toure, cezasını bu maçta tamamladı. 31 yaşındaki futbolcu, rövanş maçında sahaya çıkabilecek.

Deneyimli orta saha oyuncusu, CSKA Moskova maçının 8. dakikasında takımının tek golünü atmış, 82. dakikada ise kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı. Toure, daha önce grup maçlarında Bayern Münih ve Roma karşısında da cezası nedeniyle forma giyememişti.

Bony, ilk kez "Devler Ligi"nde

Manchester City'nin ara transfer döneminde 28 milyon sterline Swansea City'den renklerine bağladığı forvet oyuncusu Wilfried Bony, yeni takımıyla ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi.

Transferinden sonra Fildişi Sahilleri ile Afrika Uluslar Kupası'na katılan 26 yaşındaki Bony, İngiltere'ye döndükten sonra Manchester City'nin ligde Cumartesi günü 5-0 kazandığı Newcastle United maçının 60. dakikasında Agüero'nun yerine oyuna dahil olmuştu.

Messi ve Alves sessiz kaldı

Geçen sezon Manchester City karşısında iki maçta da gol atan Messi ve Alves, bugünkü maçta aynı başarıyı tekrarlayamadı.

Barcelona'nın Manchester ekibini 2-0 ve 2-1'lık skorlarla yendiği maçlarda Messi ve Alves attıkları birer golle takımlarına çeyrek final kapısını açmıştı. Dün gece 90. dakikada takımına penaltı kazandıran ve topun başına geçen Messi, meşin yuvarlağı Hart'ın üzerine nişanladı. Arjantinli futbolcu, dönen topu tamamladı ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

Pellegrini yine kazanamadı

Kariyerinde Barcelona'ya karşı son galibiyetini 2008 yılında alan Manchester City Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, Katalan ekibine karşı galibiyet özlemini gideremedi.

Villarreal'i çalıştırdığı dönemde Barcelona'ya karşı 4 galibiyet elde eden Şilili teknik adam, Real Madrid'in başında çıktığı 2 "El Clasico" maçında ve Malaga'yı çalıştırdığı dönemde Barcelona'ya üstünlük sağlayamadı.

Pellegrini, Manchester City'nin başında çıktığı 3 Barcelona maçından da yenilgiyle ayrıldı.

Şilili teknik adamın çalıştırdığı Villarreal, Real Madrid, Malaga ve Manchester City'de Barcelona'ya karşı aldığı sonuçlar şöyle:

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Manchester City - Barcelona Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement