Maraş Dondurmasına Rakip Görele Dondurması - Son Dakika
Yerel

Maraş Dondurmasına Rakip Görele Dondurması

Maraş Dondurmasına Rakip Görele Dondurması

Maraş dondurmasına rakip olan Görele dondurması Feshane Giresun Günleri’nde yoğun ilgi gördü.

02.05.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maraş dondurmasına rakip olan Görele dondurması Feshane Giresun Günleri'nde yoğun ilgi gördü.

Giresun'un Görele ilçesinde yüzyıllardır yapımı devam eden dondurma tanıtım için il sınırlarının dışına çıktı. Süt şeker ve salep karışımıyla yapılan dondurmanın dördüncü kuşak temsilcisi Şenol Avcı, 200 yıllık geçmişi bulunan bir geleneği yaşattıklarını ancak yeterli tanıtım yapamadıklarını söyledi.

Tanıtımı yapılması halinde Maraş Dondurması'ndan daha da çok tutacağını iddia eden dondurmacı Şenol Avcı, Feshane Giresun Günlerinde gösterilen ilgiden de olcukça memnun olduğunu ifade etti. Avcı, "Maraş ve diğer dondurmalara göre bizim dondurmamız daha kolay sindiriliyor ve yemesi de daha kolay. Hatta kışın dahi bademciği rahatsız olan kişiler bile yiyebilmektedir. Dondurmamızı özel kılan yapılışıdır. Katkısında ise süt, şeker, salep ve meyan kökü suyu bulunmaktadır. Yörede herkesin bildiği dondurmamız dışarıdan gelen yabancılarında büyük beğenisini kazanmasına rağmen bizim il sınırları dışına çıkamamış olmamız tanıtım eksikliğindendir" dedi.

Geçmişte kar kullanılarak soğutulan dondurmanın kesin tarihinin bilinmediğini de ifade eden Avcı, "Görele dondurması ilçede bir sektör haline gelmiştir. Geçmişte de böyleymiş. Hatta dondurma için geçmişte kar kuyularına kar taşıyan katırcılar varmış. Bu kar kuyularındaki kar yazın dondurma yapımında kullanılıyormuş. Bugünde bu kar kuyuları hala mevcuttur. Fakat soğutmak için günümüzde buz kullanılmaktadır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maraş Dondurmasına Rakip Görele Dondurması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement