Maski Çevre Denetim Birimi Gücüne Güç Kattı - Son Dakika
Yerel

Maski Çevre Denetim Birimi Gücüne Güç Kattı

Maski Çevre Denetim Birimi Gücüne Güç Kattı

Kurulduğu günden bu yana çevre koruma ve denetim faaliyetlerini hızla sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, gerçekleştirilen denetimleri daha etkili ve profesyonel hale getirebilmek amacıyla bünyesine tam donanımlı 2 çevre denetim aracı kattı.

14.09.2015 16:02

Kurulduğu günden bu yana çevre koruma ve denetim faaliyetlerini hızla sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, gerçekleştirilen denetimleri daha etkili ve profesyonel hale getirebilmek amacıyla bünyesine tam donanımlı 2 çevre denetim aracı kattı.

Endüstrinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan çevre sorunları noktasında gerekli önlemleri alarak çalışmalarını yürüten MASKİ Genel Müdürlüğü, çevre denetim faaliyetlerini daha etkili ve profesyonel hale getirebilmek amacıyla Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesine 2 adet araç satın aldı. Araçlar çevre mevzuatının daha etkin uygulanması, atık su tehdidinin ortadan kaldırılması ve endüstriyel atık suların çevreye vereceği zararın en aza indirgenmesi noktasında önemli bir görevi üstlenecek. Konuyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızca yürütülmekte olan çevre denetim faaliyetlerinde 'MASKİ Atık suların kanalizasyon şebekesine deşarj yönetmeliği', 'su kirliliği kontrolü yönetmeliği' ve 'çevre kanunu' hükümlerine uyularak sanayi kuruluşlarına gerekli işlemler yaptırılmaktadır" dedi.

ÇEVRE DENETİM FAALİYETLERİ HIZLANDI

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün çevre denetim faaliyetlerini hızlandırdığını söyleyen Genel Müdür Yakup Koç, "Genel Müdürlüğümüz, bünyesine kattığı 2 adet çevre denetim aracı, 2 çevre mühendisi, 3 kimya mühendisi, 1 kimyager ile 17 ilçemizde sanayi kuruluşlarından kaynaklanan atık su kirliliğini önlemek adına gerekli çalışmaları gerçekleştirecek. Yapılacak olan denetimlerle dünyanın sayılı ovalarından olan Gediz Ovası ve Gediz Nehri ile Bakırçay'daki kirlilik probleminin çözümü noktasında önemli adımlar atılacak" dedi.

HEDEF SORUNLARI EN DÜŞÜK SEVİYEYE İNDİRGEMEK

MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesine katılan çevre denetim araçları hakkında bilgiler veren Genel Müdür Koç, "Araçlarımız alınan numunelerin bozulmasını önlemek amacıyla uygun sıcaklığın korunmasını sağlayacak soğutma sistemini de içinde barındırıyor. Araçlarımızda ayrıca, 2 adet kompozit numune alma cihazı, taşınabilir laboratuvar cihaz ve ekipmanlarıyla pH, iletkenlik, çözünmüş oksijen ihtiyacı ve biyolojik oksijen ihtiyacı analizleri yapılabilecek. Ekiplerimizce yapılacak olan denetimlerle çevre sorunlarını ilimiz için en düşük seviyeye indirgemeyi hedefliyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maski Çevre Denetim Birimi Gücüne Güç Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement