Matematiğin Yeni Adı Mathpix - Son Dakika
Teknoloji

Matematiğin Yeni Adı Mathpix

Matematiğin Yeni Adı Mathpix

iOS platformunda bulunan Mathpix uygulamasıyla artık matematik problemleri problem olmaktan çıkıyor.

23.05.2016 00:16

iOS platformunda bulunan Mathpix uygulamasıyla artık matematik problemleri problem olmaktan çıkıyor.

iOS işletim sisteminde kullanılanuygulaması Apple kullanıcılarının karşılaştıkları matematik problemlerini çözmelerini sağlıyor.

Uygulama üzerinde tek yapmanız gereken "problemi kamerada okutmak", gerisini bırakın Mathpix halleder!

Çözemediğini, uzun uğraşlar verdiğiniz veya çözmek için vakit kaybetmek istemediğiniz problemler için sadece bir saniye içinde soruyu kameraya okutarak doğru sonuçları elde edebilirsiniz.

Geliştiricilerin anlattığına göre buna benzer olan diğer uygulamalardan farklı olarak sadece dijital ya da yazıllı kaynaklardaki problemlerin çözümünü değil aynı zamanda el yazması problemleri de başarılı bir şekilde algılayıp çözebiliyor. Yaptığı çözümleri kullanıcıya adım adım sunmasıyla da yine ön plana çıkmayı başarıyor.

Oldukça gelişmiş algoritmaya sahip bu uygulama, çok uzun ve karışık olan problem ve denklemleri de kusursuzca çözmeyi başarıyor.Doktora öğrencisi Nico Jimenez tarafından geliştirilen bu uygulama şu an yalnızca iOS işletim sistemi tarafından kullanılabiliyor.

Bu uygulama orta öğretim ve lise çağındaki birçok genç için oyun haline getirilebilir ancak ileri düzeydeki kişiler için oldukça faydalı bir program.

Dilerseniz uygulamayıda inceleyebilirsiniz. Ayrıca bude inceleme şansı bulabilirsiniz.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Matematiğin Yeni Adı Mathpix - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement