Matso Başkanı Boztaş'tan Siyasilere Alternatif Turizm Çağrısı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Matso Başkanı Boztaş'tan Siyasilere Alternatif Turizm Çağrısı Açıklaması

"450 bin dönümlük Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nin alt ölçeklerinin yapılarak yatırımcıya açılması için siyasilerimizin çaba göstermelerini bekliyoruz"

21.02.2014 12:35

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Ahmet Boztaş, "450 bin dönümlük Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nin alt ölçeklerinin yapılarak yatırımcıya açılması için siyasilerimizin çaba göstermelerini bekliyoruz" dedi.

MATSO ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)  işbirliği ile BAKA tarafından bu yıl verilecek hibe şeklindeki desteklerin anlatıldığı toplantıda konuşan MATSO Başkan Ahmet Boztaş, Manavgat'ın bu hibe desteklerinden faydalanması gerektiğini söyledi.

Manavgat'ın en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu kaydeden Boztaş, turizmin 12 aya yayılamaması nedeniyle ilçe ekonomisinin olumsuz etkilediğini ifade etti. Turizmin 12 aya yayılması için alternatif turizm alanları açılması gerektiğini kaydeden Boztaş, şöyle konuştu:

"Bunun için 2005 yılında alternatif turizm alanı ilan edilen Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesini'ni fırsat olarak görüyoruz. Oymapınar Turizm Bölgesi'nin 2005 yılında ilan edilmesinin ardından 2008 yılında 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı yapıldı. Bölgede 12 golf alanı, ekoturizm, spor turizmi ve benzeri alternatif turizm faaliyetleri planlandı. 2008 yılından bu yana alt ölçekli planların yapılmaması yüzünden yatırımcıya açılamadı. İlçede turizmin geleceği açısından 450 bin dönümlük Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nin alt ölçeklerinin yapılarak yatırımcıya açılması için siyasilerimizin çaba göstermelerini istiyoruz."

Alternatif turizm alanlarının yatırımcıya açılması ile ilçe ekonomisindeki riskin ortadan kalkacağını vurgulayan Boztaş, bu şekilde istihdamın da artacağını kaydetti.

Toplantıda BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Fehmi Dündar ile Bayram Altıntaş, MATSO üyelerini BAKA hibe destekleri konusunda bilgilendirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Matso Başkanı Boztaş'tan Siyasilere Alternatif Turizm Çağrısı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement