MAZLUMDER: Polisin İtibarı Zayıfladı - Son Dakika
Yerel

MAZLUMDER: Polisin İtibarı Zayıfladı

MAZLUMDER: Polisin İtibarı Zayıfladı

MAZLUMDER Urfa Şubesi, 'Polisin dağda adam vurduğu' iddialarına ilişkin açıklamasında polis camiasının itibarının zayıfladığına dikkat çekildi.

06.05.2014 11:26

MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Deervişoğlu, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Ramazan Kapat isimli gence yönelik polis şiddetini kınadı. Olayı da hatırlatan Dervişoğlu, "Eğer gerçekten bir yurttaş suç işlediği yada polise karşı bir tehdit karşı koyma hali olsa bile bunun yolu o kişi yada kişiler hakkında yargı süreci başlatmak bunu kanıtlamaktır." dedi.

Geçen Perşembe günü akşam saatlerinde Yakubiye Mahallesi'nde küçük çocuklar arasında çıkan kavgaya müdahale eden çocuk yakınlarından, 27 yaşındaki Ramazan Kapat, çocukları tehdit ettiğini belirttiği polislerle tartıştığını, bu sebeple gözaltına alındığını, ancak polis merkezi diye ekip aracına bindirildikten sonra civarda bulunan dağa götürülüp, mağaraların önünde 5-6 polis tarafından öldüresiye dövüldüğünü öne sürmüştü. Gözaltı işlemi için getirildiği Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde kanlar içindeki gencin kafasındaki kırık, vücudundaki yaralar ve atılan dikişlere rağmen, "Kafasında çizik, ayakta 1 santimetrelik morarma" şeklinde bir rapor verilmiş, genç, sabaha karşı serbest bırakılmıştı. Yürümekte güçlük çeken Ramazan Kapat, dayısı ile birlikte geldiği Şanlıurfa Adliyesi'nde hem polisler hem de doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

DERVİŞOĞLU OLAYI ANLATTI

Dervişoğlu, yaralı gencin yakınlarının derneklerine başvurarak, mağdur olduklarını ve hak arama talebinde bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Olay yerindeki iki araç devriye turuna geri dönerken, Kapat'ın da gözaltına alındığı aracın da aralarında bulunduğu ekip araçları ise Yakubiye Mahallesi'nin merkezinden uzaklaşıp civardaki televizyon ve radyo vericilerinin de bulunduğu dağa doğru giderek Kırklar Mağara olarak bilinen bölgeye gitmiştir. Kapat'ın burada araçtan indirilerek polis tarafından tekme, tokat ve coplarla dövüldüğü iddia edilmiştir. Vücudunun çeşitli yerinden yaralanan Kapat, daha sonra gözaltı işlemi için rapor almak üzere Balıklıgöl Devlet Hastanesine gitmiş, kanlar içerisindeki gencin kafasındaki kırıklara dikiş atıldıktan sonra, burada görevli doktor Hacı Zenger tarafından sadece kafasında bir çizik, vücudunda ise bir santimlik morluk bulunduğu ifade edilen bir rapor verildi. Daha sonra getirildiği Sarayönü Polis Merkezi'nde sabaha kadar tutulan genç, sabah erken saatlerde serbest bırakılmıştır."

'POLİSİN İTİBARI ZAYIFLADI'

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili soruşturma başlatmasını ve iddiaları hakkaniyetle araştırıp mağduriyetleri telafi etmesini beklediklerini belirten Dervişoğlu, "Eğer gerçekten bir yurttaş suç işlediği yada polise karşı bir tehdit karşı koyma hali olsa bile bunun yolu o kişi yada kişiler hakkında yargı süreci başlatmak, bunu kanıtlamaktır. Kolluk kuvvetleri kendi bireysel öfkelerini yine kendileri öç alma mantığıyla topluma şiddet ve baskı uygulayarak, görevlerini kötüye kullanamazlar. Bu olay güvenliği sağlamakla görevli olan polisin itibarını zayıflatmıştır." dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel MAZLUMDER: Polisin İtibarı Zayıfladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement