Meclis'ten Kamu Kurumlarına Yasama Bilgilendirme Eğitimi - Son Dakika
Politika

Meclis'ten Kamu Kurumlarına Yasama Bilgilendirme Eğitimi

Meclis'in kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde görev yapan personel için düzenlediği "Yasama Bilgilendirme Eğitimi" programı sona erdi.

19.09.2014 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis'in, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde görev yapan personel için düzenlediği "Yasama Bilgilendirme Eğitimi" programı sona erdi.

TBMM'de beş gün süren eğitimde Meclis yasama uzmanları, diğer kamu kurumlarından gelen katılımcılara, "Yasama ile İlgili Temel Kavramlar ve Kurumlar", "Kanun Yapım Tekniği", "İhtisas Komisyonları ve Komisyonlarda Kanun Yapım Süreci", "Genel Kurul Çalışmaları ve Genel Kurul'da Kanun Yapım Süreci", "Parlamenter Denetim", "Bütçe Komisyonu ve Bütçe Süreci", "TBMM'nin Dış İlişkileri ve Parlamenter Diplomasi" konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Programın son gününde kısa bir konuşma yapan TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, programın faydalı geçmiş olmasını arzu ettiğini ifade ederek,  kamu kurumlarından gelen uzman ve yöneticilerin, kanun yapma tekniği ve yasama faaliyetleri ile ilgili bilgi aldıklarını kaydetti.

"Devletin yasama takımının olması lazım" diyen Neziroğlu, bunun için çabaladıklarını söyledi. Neziroğlu, eğitim programına, uzmandan genel müdür yardımcısına kadar kamu kurumlarından 56 kişinin katıldığını bildirdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis'ten Kamu Kurumlarına Yasama Bilgilendirme Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement