Mehmet Akif Ersoy'nun Vefatının 77. Yılı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy'nun Vefatının 77. Yılı

Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yıl dönümünde Sarayönü'nde anıldı.

30.12.2013 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yıl dönümünde Sarayönü'nde anıldı.

Sarayönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Harun Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Güney, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özel, Milli Eğitim Müdürü Selim Sinan Güdendede, Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Malmüdürü Yusuf Çalışkan, SYDV Müdürü Ahmet Turan, Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Gül, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarih öğretmeni Emel Aytekin'in konuşması ile devam etti.

Aytekin, konuşmasında, Ersoy'un, hayatı, mücadele ateşiyle yoğrulmuş kişiliği ve eserlerinin dün olduğu gibi bugün de millete esin kaynağı olduğunu belirtti.

" Mehmet Akif Ersoy, vefatının üzerinden 77 yıl geçmiş olmasına rağmen, yüreğimizin en müstesna köşesinde yerini almış, bundan sonra da almaya devam edecektir" diyen Aytekin, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için Mehmet Akif Ersoy gibi ulvi şahsiyetleri hatırlamak hepimizin içtenlikle yerine getirmesi gereken bir görev saymalıdır. İşte mücadele günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve Çanakkale şehitleri gibi, milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını kararlılığını; 'Hayal ile yoktur alkış verişim, her ne demişsem görüp de söylemişim' diyerek adeta kalbimize kazıyan Mehmet Akif Ersoy Gerçek münevver aydın olmanın gereklerini harfiyen yerine getirmiş, sorumluluğunun gereğine uygun şerefli, haysiyetli bir hayat yaşamış ve alnının akıyla rabbinin huzuruna çıkmıştır. Bir aydının en büyük sınavı, Rabbine ve halkına karşı alnının akıyla hesap verebilmesidir. Akif bu konuda sınavı başarıyla geçmiş nadir şahsiyetlerde biridir. Mehmet Akif Ersoy, kudretli bir Şair olduğu kadar kendini milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış büyük bir dava adamıdır. Akif, gönül ve fikir adamı olma yanında onur ve cesaretiyle hiç bitmeyen umutlarıyla milli marşımızı kaleme almış ve insanlarımızın kalbine ve ruhuna nakşetmiştir."

Programın devamında Mehmet Akif'in hayatı, edebi yaşantısı ve anıları anlatıldı. Şairin diğer şiirlerine de yer verilen programda, İstiklal Marşı'nın nasıl doğduğu öğrenciler tarafından canlandırıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy'nun Vefatının 77. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement