Mehmet Ekici'yi Okan Buruk Durdurdu - Son Dakika
Spor

Mehmet Ekici'yi Okan Buruk Durdurdu

Mehmet Ekici\'yi Okan Buruk Durdurdu

Trabzon’da sezonun yıldızı olan ve frikikleriyle fark yaratan Mehmet Ekici’yi, Gaziantep Teknik Direktörü Buruk durdurdu.

18.03.2015 07:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor’da attığı frikik golleriyle fark yaratan Mehmet Ekici’yi durduran formülü Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk buldu. Takımının 17 puan topladığı 7 maçlık süreçte 16 puana doğrudan etki eden Mehmet’i özel bir savunma ile durduran Buruk, Brezilyalı Chico’ya 90 dakika boyunca markaj görevi yükledi. Bu sayede 24 yaşındaki yıldızın etkinliği azaldı, bordo-mavili takımın sistemi de durma noktasına geldi. Chico’nun bire bir savunmasıyla zorlanan Ekici, 25 pas yapabilirken hiç gol pozisyonuna giremedi. Rakip kaleye de sadece 2 şut gönderebilen yetenekli oyun kurucu, takımının hücum planını yönetemedi.

Mehmet Ekici ile Chico arasında yaşanan bu savunma durumu Alex de Souza’nın Süper Lig’deki problemlerini anımsattı. Hürriyet Güçer, yine Gaziantepspor’da oynarken, Brezilyalı yıldıza yaptığı markajla ünlenmişti. Yine benzer şekilde 2004-07 yılları arasında Denizlisporlu Tomas Abraham da Alex’e benzer savunmayı uygulatıp, takımının Fenerbahçe karşısında 4 maçın 3’ünü kaybetmemesini sağlamıştı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mehmet Ekici'yi Okan Buruk Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement