Melen Barajı Altında Kalacak Evlerin Elektrikleri 1 Ay Önce Kesildi - Son Dakika
Güncel

Melen Barajı Altında Kalacak Evlerin Elektrikleri 1 Ay Önce Kesildi

Melen Barajı Altında Kalacak Evlerin Elektrikleri 1 Ay Önce Kesildi

Melen Projesi kapsamında, Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde yapılacak baraj alanı içerisinde kalacak evlerin elektrikleri açıklanan tarihten 1 ay önce kesildi.

19.11.2014 10:13  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak Melen Projesi kapsamında, Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde yapılacak baraj alanı içerisinde kalacak evlerin elektrikleri açıklanan tarihten 1 ay önce kesildi. Bu evlerde oturan ve elektriksiz kalan yaklaşık 3 bin kişi, sıkıntıya düştü.

İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilecek olan Melen Projesi kapsamında yapılacak baraj nedeniyle, Sakarya'nın Kocaali İlçesi'ne bağlı Ortaköy Mahallesi sular altında kalacak.

Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı bölgede DSİ tarafından temeli Mart ayında atılan Melen Barajı havzasında bulunan yaklaşık 500 haneye 'evinizi boşaltın' tebligatı yapıldı. Bölge sakinleri tebligatta, 'evlerini en geç 17 Aralık tarihine kadar tamamen boşaltmaları' uyarısı yapıldığını söyledi.


ATEŞ YAKIP PROTESTO ETTİLER

Ancak belirtilen tarihe 1 ay kala, Sakarya Valiliği'nin onayıyla, bu 500 hanenin elektrikleri kesildi. Mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, ışıksız geçirdikleri ilk günde mahalle merkezinde dev bir ateş yakarak elektrik kesintisini protesto etti.

Ateşin etrafında kadınlı çocuklu toplanan çok sayıda vatandaş, 'hükümet istifa' ve 'Vali elektriği ver' diye sloganlar attı. Mahallede yaşayan ve evinde elektriği kesilen Cumhur Angın, mahallelinin büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Alpaslan Angın ise isteklerinin yerine getirilmemesi halinde baraj yapımını engelleyeceklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Kafasına göre bizim okulumuz kapatıldı. Bizim çocuklarımız var. Biz mağduruz, sesimizi duyuracağız. Gerekirse başımızı vereceğiz ama bu barajı da durdururuz."

Devlet Su İşleri'nin gerçekleştireceği Melen Projesi ile İstanbul'un 2050 yılına kadar su ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melen Barajı Altında Kalacak Evlerin Elektrikleri 1 Ay Önce Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement