Menderes Samancılar Ödüllerini Adana Sinema Müzesi'ne Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Menderes Samancılar Ödüllerini Adana Sinema Müzesi'ne Bağışladı

Menderes Samancılar Ödüllerini Adana Sinema Müzesi\'ne Bağışladı

ADANA Büyükşehir Belediyesi, tarihi bir Tepebağ evini restore edip, Sinema Müzesi'ne ek bina kazandırdı.

09.11.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA Büyükşehir Belediyesi, tarihi bir Tepebağ evini restore edip, Sinema Müzesi'ne ek bina kazandırdı. Açılışa sinema sanatçısı Menderes Samancılar ile yazar Muzaffer İzgü de katıldı.

Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi'nin ek bina açılışı törenle yapıldı. Tarihi Taşköprü'nün yakınındaki ek bina açılışını Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, usta yazar Muzaffer İzgü ve ünlü aktör Menderes Samancılar ile birlikte gerçekleştirdi. Törene ayrıca Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Menderes Samancılar, Adana Sinema Müzesi'ne 35 mm'lik sinema makinesi armağan etti ve kazandığı tüm ödülleri bağışladı.

ÖZGENTÜRK'ÜN BAĞIŞLARI

Adanalı ünlü sinema yönetmeni ve senarist Ali Özgentürk'ün Sinema Müzesi'nin ilk açılışında bağışladığı çok sayıda sinema malzemesi, afiş, kitap ve benzer objeler uzun süre değerlendirilmeyince, isteği üzerine iade edilmişti. Bu bağışlar Kadir Has Üniversitesi tarafından korumaya alındı.

Özgentürk bu konuda yaptığı açıklamada, bağışları ile ilgili olarak Belediye yetkililerine yazdığı mektuplara cevap dahi verilmediğini, üzülerek iadesini istemek zorunda kaldığını söylemişti.

Başvurusundan sonra da belediyeden hiç kimsenin kendisini aramadığını belirten Ali Özgentürk, açılışta yaptığı konuşmada bu yerin 'yaşayan bir müze' olması için çalışacağı sözünü de vermişti.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Menderes Samancılar Ödüllerini Adana Sinema Müzesi'ne Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement