Menemen'de Renkli Ramazan Günleri - Son Dakika
Yerel

Menemen'de Renkli Ramazan Günleri

Menemen\'de Renkli Ramazan Günleri

Menemen Belediyesinin ilçede birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırmak adına gelenekselleştirdiği sokak iftarları bu yıl da yoğun ilgi görüyor.

12.07.2013 16:06  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menemen Belediyesi'nin ilçede birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırmak adına gelenekselleştirdiği sokak iftarları bu yıl da yoğun ilgi görüyor. 2006 yılından bugüne aralıksız sürdürülen sokak iftarları, Ramazan ayı boyunca hemen her gün iki farklı mahalle yada köyde gerçekleştiriliyor.

Menemen Belediyesi aşçıları tarafından hazırlanan Türk mutfağının seçkin yemekleri ile oruç açan vatandaşlar; geleneksel ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi meddah, gölge oyunu, aşuk ile maşuk, Hacivat ve Karagöz gösterileri ile eğleniyor. İftar sofralarının kurulduğu mahalle ve köyler ile her gün Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Ramazan eğlencelerinde vatandaşlara Osmanlı macunu, şerbet ve pamuk helva ikram ediliyor.

Ramazan ayı içerisinde 48 farklı noktada kuracakları iftar sofraları aracılığıyla 50 bin vatandaş ile buluşmayı hedeflediklerini belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; iftar sofralarının yanı sıra her gün ihtiyaç sahibi 1000 vatandaşın evine iftar yemeği ulaştırdıklarını söyledi.

Ramazan ayının tüm güzelliği ile Menemen'de yaşatılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade Başkan Şahin; "Her gün sokak iftarları kurmanın yanı sıra, her gün 1000 ihtiyaç sahibi ailemizin evine iftar yemeği sunuyoruz. Böylece ilçemizde yaşayan yaşlı, bakıma muhtaç yada engelli 2500 kadar vatandaşımıza iftar yemeğini ulaştırıyoruz" dedi.

Yıllardır her sabah bin kişiye ücretsiz çorba ikramı yapılan Menemen Belediyesi AŞ Evi'nden de vatandaşların her gün iftar saatinde yararlanabildiğini ve ihtiyaç sahibi ailelere yıl içerisinde sundukları erzak yardımlarına Ramazan ayı içerisinde etkili bir şekilde devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Şahin,"Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının arttığı yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının tüm güzelliği ile ilçemizde yaşatılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayında tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk, barış temenni ediyor; tüm İslam dünyasının ramazan ayını kutluyor, tebrik ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menemen'de Renkli Ramazan Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement